Minder zien, toch blijven lezen.
Minder zien, toch blijven lezen. (Foto: Thea Barten)

Passend lezen, over lezen als je slechter gaat zien

BiblioPlus, Sociom en Visio Nijmegen houden op woensdag 22 mei de voorlichtingsbijeenkomst Passend lezen, over lezen als je slechter gaat zien of slechtziend of blind bent.

De bijeenkomst Passend Lezen is gratis toegankelijk en wordt gehouden in Bibliotheek Madeleine aan de Velgerstraat 1 in Boxmeer en begint om 15.00 uur. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend; even een krantje lezen bij het ontbijt of een boek lezen in de trein. Voor mensen die minder (gaan) zien door een oogaandoening zijn deze dagelijkse dingen niet vanzelfsprekend.

Daarom is er op 22 mei een bijeenkomst over de mogelijkheden om toch te blijven lezen met verminderd zicht. Medewerksters van Visio Nijmegen, hét expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, vertellen en laten zien welke mogelijkheden er zijn om te kunnen blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften als het 'gewone' lezen moeilijk wordt.Er zijn diverse leeshulpmiddelen, gesproken boeken en dienstverlening op maat.

Ook geven zij informatie over wat Visio nog meer kan betekenen voor slechtzienden en blinden.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan in Bibliotheek Boxmeer (0485-571971), Bibliotheek Madeleine (0485-582 626) of via www.biblioplus.nl.

Meer berichten