Kleine optocht langs Huize Anna. (foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC)
Kleine optocht langs Huize Anna. (foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC) (Foto: )

Kleine optocht langs Huize Anna

De voormalige kosterwoning van de Nederlands Hervormde Kerk op de hoek van de Willem I-straat en de Kloosterstraat werd hier op een mooie dag in mei 1990 op de foto gezet.

Het ging de fotograaf om het gebouw, maar toevallig liepen er net op het moment dat hij zijn kiekje schoot een aantal kinderen voorbij. Ze lijken ons van de basisschoolleeftijd (en zijn nu dus zo'n 35 jaar oud) en een aantal van hen draagt een hoge muts. Heb jij enig idee waarom deze kinderen hier liepen en waar ze naar op weg waren? Herken jij ze? Of ken je verhalen over het pand 'Huize Anna' dat de scholieren hier passeren? We horen graag van je. Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Boxmeer en lees dat van anderen op www.bhic.nl/vierlingsbeek onder 'Kijk naar Toen'. Mailen of bellen kan natuurlijk ook.

Iedere foto vertelt een verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Boxmeers Weekblad. Reageren kan via www.bhic.nl/vierlingsbeek, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl. Reageren? Ga naar: www.bhic.nl/vierlingsbeek

Meer berichten