Een van de schilderijen van Scheppingen uit Boxmeer.
Een van de schilderijen van Scheppingen uit Boxmeer.

Expositie stadstaferelen en kastelen Van Scheppingen

Wim van Scheppingen uit Boxmeer exposeert schilderijen van Amsterdamse stadstaferelen en kastelen en gebouwen uit het Land van Cuijk, zoals kasteel Tongelaar en Aldendriel uit Mill.

Wim van Scheppingen maakt gebruik van olieverf en aquarel. Hij startte dertig jaar geleden met lessen in portretschilderen met houtskool en olieverf. Hij bleef zich ontwikkelen bij diverse docenten bij de Weyer in Boxmeer en in Cuijk.

Na zijn pensioen had hij het idee dat aquarelschilderen gemakkelijk zou zijn. Lekker naar buiten met wat water, een aquarelblokje en wat verf. Maar na enkele lessen kwam hij erachter dat het toch moeilijker is dan hij dacht. Maar oefening baart kunst en imiddels schildert Van Scheppingen in de winter in Milsbeek en bij Sjaak Minten in Wanroy. Zodra het weer het toelaat gaat hij naar buiten om mooie plekken van het Land van Cuijk op het doek vast te leggen. Ook zijn geboortestad Amsterdam met de Magere Brug en bekende stadtaferelen legt hij graag vast.

De gratis expositie is te bezichtigen tot en met 30 juni tijdens openingstijden in de bibliotheek van Sint Anthonis aan de Remmersberg 29. Zie ook www.biblioplus.nl.

Meer berichten