De vijf tiny houses staan midden op de foto ingetekend. (foto: gemeente Boxmeer)
De vijf tiny houses staan midden op de foto ingetekend. (foto: gemeente Boxmeer)

Wonen met ondersteuning pilot aan de Kraai Boxmeer

In de wijk Luneven in Boxmeer gaat aan het einde van het jaar een pilot van start waarbij vijf jongeren kunnen worden gehuisvest in kleine wooneenheden, zogenaamde tiny houses.

Aanbieders van begeleiding signaleren dat een deel van de groep jongeren van 18-23 jaar een vorm van ondersteuning én betaalbare huisvesting nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen en mee te kunnen doen in de samenleving. Het reguliere woonaanbod schiet tekort waardoor deze groep jongeren tussen wal en schip valt. Doordat deze jongeren weinig zicht hebben op zelfstandige woonruimte, komen zij op deze manier in aanmerking voor een steuntje in de rug.

De werkgroep in de pilot bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, GGZ, PGZ, Labyrint, Unik, MEE, Mooiland en Sociom. Jongeren met een ondersteuningsbehoefte kunnen maximaal twee jaar de woning huren met ondersteuning op maat om hierna door te stromen naar een reguliere woning en geheel op eigen benen staan. De maandelijkse huur bedraagt zo'n 425 euro.

De gemeente Boxmeer zorgt samen met Mooiland voor de financiën. Omwonenden reagheerden volgens de gemeente positief op de plannen. De bedoeling is de woningen eind dit jaar te plaatsen. De pilot duurt tien jaar.

Meer berichten