Wieke Vrijhoef, directeur Stichting Podiumkunsten De Weijer, is in haar nopjes met de programmering. (foto: Ellis van Eijden)
Wieke Vrijhoef, directeur Stichting Podiumkunsten De Weijer, is in haar nopjes met de programmering. (foto: Ellis van Eijden) (Foto: Ellis van Eijden)

De Weijer klaar voor nieuw seizoen

Het nieuwe theaterprogramma van De Weijer staat voor de deur. De eerste voorstellingen zijn inmiddels al uitverkocht en Wieke Vrijhoef, directeur Stichting Podiumkunsten De Weijer, is in haar nopjes met de programmering. "We gaan weer veel nieuwe dingen doen, dat is altijd even spannend natuurlijk." De eerste activiteit staat op het programma voor 7 juni. Dan vindt de finale plaats van de avondvierdaagse met feestband Afslag 7.

door Willem Menting

Vrijhoef is daarnaast blijft dat cabaretier Guido Weijers dit seizoen weer speelt in het theater van zijn geboorteplaats. De voorstelling is inmiddels volledig uitverkocht. "We proberen al een aantal jaren om Guido te strikken. We zijn blij dat het nu eindelijk is gelukt. Het is mooi om te zien dat zijn komst zo leeft in Boxmeer."

Toch is er voor de cabaretliefhebber meer te genieten. Henry van Loon, Soundos, Martijn Koning, René van Meurs, Leon's Comedy Club, Kasper van der Laan, Veldhuis & Kemper, Rob Scheepers en Eva Crutzen staan dit seizoen namelijk ook op de bühne. "Maar we hebben nog veel meer", zegt Vrijhoef enthousiast. "Ook Stefano Keizers komt optreden. Dat is echt hilarisch. Ik ben dan ook erg blij met zijn komt. Hopelijk slaat het aan bij het publiek."

Voor Vrijhoef is seizoen 2019-2020 ook een sprong in het diepe. Ze gaat namelijk op 15 september, 13 oktober, 10 november en 8 december zelf het theater in. "Ik ga tijdens vier theatercolleges vertellen over de geschiedenis van Nederlands cabaret. Dat doe ik aan de hand van ervaring, boekenwijsheid en veel fragmenten. Het worden vier leerzame avonden met veel humor. De avonden zijn overigens ook los van elkaar te bezoeken."

Uiteraard is er meer te beleven in het Weijertheater. Er is onder meer veel muziek, theater en er zijn ook veel kindervoorstellingen. "Het aantal kindervoorstellingen is flink opgeschroefd. Deze voorstellingen zijn ook erg leuk. Nijntje op de fiets op 19 oktober is overigens al uitverkocht. Dus ook voor deze voorstellingen geldt: je moet er snel zijn."

Ook het nieuwscafé van dagblad De Gelderlander keer terug. Op ieder laatste vrijdag van de maand gaat journalist Herman Wissink het gesprek aan met diverse gasten om over de actualiteit te praten. Ook speciaal is de terugkeer van Zoutmus op vrijdag 11 oktober. "Het is de eerste keer dat een volledige voorstelling in reprise gaat. Het publiek genoot vorig jaar echt met volle teugen en we hopen dat het ook dit jaar weer een succes wordt."

Daarnaast is de komst van Freek de Jonge bijzonder. Hij komt op zaterdag 16 november met een leesvoorstelling. "We hebben veel bijzondere voorstellingen. We willen de stijgende lijn van de afgelopen jaren vasthouden en dat moet met deze programmering zeker lukken."

Meer informatie en kaartverkoop via deweijer.nl. Op de website is ook het volledige theaterprogramma te bekijken.

Meer berichten