Harm Miggiels, Jeroen Martens, Paul van Asten, Maurice Kuijpers en Jos van Asten (v.l.n.r.) zijn klaar voor de uitdaging.
Harm Miggiels, Jeroen Martens, Paul van Asten, Maurice Kuijpers en Jos van Asten (v.l.n.r.) zijn klaar voor de uitdaging.

Alpe d'HuZes, wortels uit Oeffelt

Rond de zomer van 2018 besloten vijf mannen om als één team te doen aan Alpe d'HuZes. Het vijftal heeft hun wortels in Oeffelt liggen en ieder van hen is van dichtbij, of meer op afstand, geconfronteerd met kanker en de gevolgen van de ziekte. Daarom besloten zij om zich via Alpe d'HuZes in te zetten voor de strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Team Wortels uit Oeffelt bestaat uit Harm Miggiels, Jeroen Martens, Maurice Kuijpers, Jos van Asten en Paul van Asten. De mannen hebben dus diverse dingen gemeen. Ze wonen of woonden in Oeffelt en spelen of speelden in het shirt van voetbalvereniging De Zwaluw. Ieder met zijn eigen kwaliteiten op het voetbalveld. Ook zijn ze allemaal op de racefiets of hardloopschoen actief.

Inmiddels zijn de nodige trainingskilometers gemaakt, maar een klimmetje in Limburg of een stukje op de hardloopband is natuurlijk nooit hetzelfde als veertien kilometer klimmen (en dat dan een paar keer…), maar de diehards hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Naast de uitdaging van het beklimmen van de 'Nederlandse berg', is de andere uitdaging het zoeken naar donaties voor het KWF. Ons streefbedrag was 12.500 euro. En dat bedrag is vanaf eind april bij elkaar verzameld, mede door vele giften uit Oeffelt. Niet alleen donaties via de site, maar ook de stortingen in de spaarvarkentjes bij onder meer Spar Boere, 't Smulhuukske, voetbalclub De Zwaluw en Piet's Sportcafé hebben hieraan bijgedragen.

'Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de giften', schrijft het vijftal in een persbericht. 'En uiteraard zijn donaties nog altijd welkom. Het KWF kan elke bijdrage in haar strijd tegen kanker gebruiken.' Nu is het aan de vijf Oeffeltenaren om ook de fysieke uitdaging succesvol tot een goed einde te brengen. Op 6 juni gaan de mannen de Alpe d'Huez op. Dat gebeurt rennend of fietsend. De berg wordt één keer beklommen en door sommigen zelfs zes keer. De komende tijd zijn de mannen te volgen via Facebook, of de pagina's van Alpe d'Huzes.

Meer berichten