Luka, Robert en Tijmen met de beker voor meest creatieve team van de STEAM Cup Challenge. Foto: Femke de Schepper
Luka, Robert en Tijmen met de beker voor meest creatieve team van de STEAM Cup Challenge. Foto: Femke de Schepper

Waslijn Metameer wint prijs meest creatieve team

In het epicentrum van ontdekkingen en innovatie, NEMO Science Museum in Amsterdam, is op 17 april de finale van de STEAM Cup Challenge gehouden. Tien scholen, waaronder team Metameer, streden om prijzen met producten en ideeën voor het Huis van de toekomst.

De vierkoppige jury lette op creativiteit, presentatie en innovatie van de ideeën. Luka, Robert en Tijmen hadden met hun waslijn met automatisch dak al vijftig teams achter zich gelaten. De jury was onder de indruk van hun uitvinding en beloonde dit idee met de prijs voor meest creatieve team. De jongens namen trots de gewonnen beker en certificaten mee naar school. De STEAM Cup Challenge ging naar een school uit Krommenie.

De STEAM Cup Challenge wordt gehouden door Slim.nl en IT Randsteden voor middelbare scholen en het mbo. Leerlingen gaan aan de slag met een Micro:bit, een minicomputer. Ze maken op een praktische manier kennis met samenwerken, programmeren, het bedenken van creatieve oplossingen, doelen stellen en het managen van een project.

Meer berichten