Ger Joosten uit Vierlingsbeek brengt met Like U2 een ode aan de Ierse band in het theater.  (persfoto)
Ger Joosten uit Vierlingsbeek brengt met Like U2 een ode aan de Ierse band in het theater. (persfoto) (Foto: )

'Onvergetelijke muzikale reis met U2'

LikeU2 staat in het theater. Onder de titel 'U2 – The Dutch Connection' brengt de coverband in 2019 in een zevental schouwburgen in Nederland een ode aan hun muzikale Ierse helden. De theatertour begon op 2 februari met een succesvol optreden in schouwburg De Domijnen in Sittard. Op donderdag 25 april staat de viermansband in De Maaspoort in Venlo. Aanvang: 20.15 uur.

door Ron Koenen

 U2 is de inspiratiebron voor de vier muzikanten van LikeU2, de band die al jaren tijdens allerlei festivals en concerten in binnen- en buitenland een eerbetoon brengt aan de legendarische band U2. Ze hebben alle vier een grote passie voor U2, zowel voor de muziek als de artiesten. LikeU2 bestaat uit oprichter en gitarist Leon Claessens uit Roermond, zanger Hans Reinders uit Weert, bassist Emiel Joosten uit Stramproy en drummer Ger Joosten uit Vierlingsbeek. Voor Hans Reinders en Ger Joosten is de gang naar het theater niet nieuw. Eerder deden ze dat al als bandleden van U2NL in de periode 2008-2014. "Met veel succes", zegt Ger Joosten. "U2NL draaide in die zes seizoenen 104 voorstellingen met drie verschillende producties: 'In the Name of U2', 'U2 in Blinding Lights' en 'An Evening With You U2', waaronder in het de Oude Luxor in Rotterdam, het DeLaMar Theater in Amsterdam en het Beatrixtheater in Utrecht. Dat was een fantastische tijd, die we nu samen met Emiel en Leon nogmaals beleven. Het is een mooi muzikaal avontuur."

Tijdens de theatertour wordt de muziek gecombineerd met allerlei verhalen en beeldfragmenten van en over U2, waarin met humor ook de speciale band die Nederland met Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen jr. heeft, wordt beschreven. Alle grote hits uit ruim 30 jaar U2 komen voorbij, afgewisseld door enkele onbekendere muzikale pareltjes van de band. "We kijken ernaar uit en hopen veel U2-fans in een van de theaters te mogen begroeten", vervolgt de Vierlingsbekenaar. "Iedereen die het U2-gevoel een keer wil meemaken in een schouwburg, in een totaal andere setting dan normaal, nodigen we van harte uit voor onze nieuwe tour. Een ding is zeker: we gaan onze bezoekers meenemen op een onvergetelijke muzikale reis met U2."

Wat betekent U2 voor jou? "Het U2 uit de jaren 80 heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij muzikaal gevormd. Ik was (en ben) ook hevig fan van muzikaal moeilijkere bands zoals The Police en Toto, maar wat ik bewonder in U2 is de manier waarop zij aantonen aan hoe creatief de eenvoud kan zijn."

Hoe bevalt de theatertour? "Fantastisch! We brengen de bekende muziek net als tijdens reguliere optredens, maar aangevuld met korte verhalen, anekdotes en humor. Je hebt tijdens de voorstelling de onverdeelde aandacht, en het blijft geweldig om een aandachtig luisterend publiek een mooie avond te bezorgen."

Kaarten voor het optreden in de Maaspoort zijn te boeken via de website van het Venlose theater: www.maaspoort.nl.

Meer berichten