Fotobijschrift: Luka, Robert en Tijmen met de beker voor meest creatieve team van de STEAM Cup Challenge. Foto: Femke de Schepper.
Fotobijschrift: Luka, Robert en Tijmen met de beker voor meest creatieve team van de STEAM Cup Challenge. Foto: Femke de Schepper.

Waslijn Metameer wint prijs voor meest creatieve team

In het epicentrum van ontdekkingen en innovatie, NEMO Science Museum in Amsterdam, was woensdag 17 april de finale van de STEAM Cup Challenge.

De concurrentie was groot. Tien scholen waaronder team Metameer streden om de prijzen met heel mooie producten en ideeën voor het 'huis van de toekomst'. De deskundige vierkoppige jury lette op creativiteit, presentatie en innovatie van de ideeën. Luka, Robert en Tijmen hadden met hun waslijn met automatisch dak al 50 teams achter zich gelaten. De jury was onder de indruk van hun uitvinding en beloonde dit idee met de prijs voor meest creatieve team. De jongens namen trots de gewonnen beker en certificaten mee naar school. De STEAM Cup Challenge ging naar een school uit Krommenie.

De STEAM Cup Challenge is een wedstrijd georganiseerd door Slim.nl en IT Randsteden voor middelbare scholen en het mbo. Leerlingen gaan aan de slag met een Micro:bit, een minicomputer. Ze maken op een praktische manier kennis met samenwerken, programmeren, het bedenken van creatieve oplossingen, doelen stellen én het managen van een project.

Meer berichten