450 kinderen van groep 8 hebben zich aangemeld voor de brugklas op Metameer. (archieffoto)
450 kinderen van groep 8 hebben zich aangemeld voor de brugklas op Metameer. (archieffoto)

Groei aantal brugklasleerlingen Metameer

450 kinderen van groep 8 hebben zich aangemeld voor de brugklas op Metameer. De locatie Stevensbeek heeft 162 aanmeldingen voor de brugklas en de jenaplanlocatie in Boxmeer telt 288 nieuwe brugklasleerlingen in schooljaar 2019-2020. Een groei in het aantal brugklassers op beide locaties. Deze week waren de aanmelddagen op de middelbare scholen in het Land van Cuijk.

"Heel fijn dat zoveel leerlingen en ouders hun vertrouwen in Metameer hebben uitgesproken", zegt directeur-bestuurder Berita Cornelissen over de aanmeldingen, 32 meer dan vorig jaar. Ze vervolgt: "We hebben belangrijke onderwijsontwikkelingen ingezet waarover leerlingen, ouders en collega's enthousiast zijn. De mooie aanmelding is een erkenning voor waar we samen mee bezig zijn. Natuurlijk hebben we dit samen met al onze collega's gevierd."

Leerlingen van Metameer Stevensbeek en jenaplan Boxmeer leren verantwoordelijkheid te nemen in hun eigen leerproces. Het draait om aandacht en het zetten van de volgende stap. Harm Mulder, teamleider Stevensbeek, legt uit: "Het is niet zo dat leerlingen meteen al alles moeten kunnen. We kijken samen naar wat passend is en wat een leerling nodig heeft. Ouders, mentoren en vakdocenten helpen daarbij. We beginnen het schooljaar met een startgesprek waarin leerlingen samen met hun mentor en ouders hun doelen bepalen en kijken wat ze nodig hebben om de volgende stap te zetten.

Docenten gebruiken activerende werkvormen, die aansluiten bij de verschillende leerbehoeften van de leerlingen. Brigitte Spiekman, teamleider jenaplan Boxmeer, vertelt: "Dit betekent dat onze leerlingen de mogelijkheid krijgen om de geleerde theorie op verschillende manieren te verwerken. De ene leerling maakt gebruik van digitale opdrachten op de iPad, anderen maken een groepsopdracht en weer anderen maken een verslag of filmpje. Door er op een actieve manier mee aan de slag te gaan, blijft de lesstof beter hangen." Na een korte instructie in de kring kiezen leerlingen in overleg met de docent hoe en waar ze het beste leren: dichtbij de vakdocent bijvoorbeeld bij instructie/verlengde instructie, zelfstandig of met een groepje in een open ruimte.

Op woensdag 5 juni komen de nieuwe brugklassers naar Metameer om kennis te maken met hun mentor en nieuwe klasgenoten. Kijk op www.metameer.nl.

Meer berichten