Jamie Klaassen uit Heijen heeft zich ingeschreven voor de brugklas havo/vwo van Elzendaalcollege Gennep.
Jamie Klaassen uit Heijen heeft zich ingeschreven voor de brugklas havo/vwo van Elzendaalcollege Gennep.

Stijgende lijn leerlingenaantallen Elzendaal zet door

Groep 8-leerlingen uit de regio hebben hun keuze gemaakt. Het Elzendaalcollege kijkt vol vertrouwen uit naar volgend schooljaar, waarin locatie Boxmeer 290 en locatie Gennep 175 brugklassers verwelkomt. Hiermee blijven de leerlingenaantallen groeien.

"Meer dan trots", vertelt Piet Barten locatiedirecteur van Elzendaalcollege Boxmeer. "Ten opzichte van vorig jaar hebben we een kleine 20 brugklasaanmeldingen meer ontvangen en dat is in tijden van krimp als gevolg van geboortedaling bijzonder goed. Bovendien verwachten we ongeveer 60 extra aanmeldingen voor de bovenbouw van het havo en vwo. Deze leerlingen van leerjaar twee en hoger stromen van een andere school bij ons in."

Ook op het Elzendaalcollege in Gennep is iedereen de nieuwe leerlingen en ouders erg dankbaar voor het vertrouwen. "We zijn de afgelopen twee jaar behoorlijk gegroeid en het leerlingenaantal blijft ook nu groeien", vertelt locatiedirecteur Sjaak Simons. Zowel in Boxmeer als in Gennep stijgt het leerlingenaantal omdat er meer leerlingen bijkomen dan dat er van school afgaan. We zijn dan ook dik tevreden", voegt Simons toe.

Op dinsdag 18 juni worden de nieuwe brugklassers op school verwacht voor een eerste kennismaking met de mentor en hun klasgenoten. www.elzendaalcollege.nl

Meer berichten