Brugklassers Metameer jenaplan Boxmeer stropen mouwen opDoedag Metameer. (foto Metameer)
Brugklassers Metameer jenaplan Boxmeer stropen mouwen opDoedag Metameer. (foto Metameer)

Brugklassers Metameer stropen mouwen op

Meehelpen snoeien, schoonmaken, theeschenken… De brugklasleerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer steken vrijdag 15 maart hun handen uit de mouwen tijdens de Metameer Doedag. Zij gaan graag in hun eigen omgeving aan de slag om iets voor een ander te betekenen.

Metameer wil leerlingen meer dan alleen een fijne en veilige schooltijd bieden. De school vindt het belangrijk dat leerlingen uitgroeien tot betrokken burgers in de samenleving. Burgerschap is geen apart vak, maar neemt wel een belangrijke plaats in het onderwijsprogramma in. Met de hele klas naar het bos, balkons opfleuren met bloembakken, schoolplein vegen, schoonmaken, bingoën met cliënten van de GGZ Boxmeer. Vorig jaar staken de 270 brugklassers van jenaplan hun handen uit de mouwen voor een ander. Om iets praktisch te doen in de regio. En bovenal: leren buiten de vier schoolmuren. Metameer in Boxmeer roept vrijdag 15 maart uit tot Doedag.

Aanmelden
Klusjes of activiteiten die leerlingen kunnen doen op vrijdag 15 maart? Meld u aan voor de Metameer Doedag op Metameer.nl/doedag.

Meer berichten