De band Jackson's Cage. (foto: Ted van Aanholt)
De band Jackson's Cage. (foto: Ted van Aanholt)

Band Jackson's Cage presenteert eerste album

De band Jackson's Cage presenteert op zaterdag 26 januari haar eerste album tijdens een speciale releaseshow in Gryphus in Vierlingsbeek.

Behalve Jackson's Cage gaat deze avond ook de band Blueztrain optreden. De band is in 2016 ontstaan als doorstart van het eveneens uit Vierlingsbeek afkomstige New Generation. Sinds de oprichting heeft de band hard gewerkt aan nieuwe, eigen nummers. Op donkere maandagavonden schreef frontman Jaap Verbeeten het gros van zijn emoties op papier en hiermee werd de basis voor het repertoire gelegd. Samen met Sam Koppes, Luuk Jacobs, Bart Jansen en Bram van der Zanden is het avontuur van Jackson's Cage vervolgens begonnen.

De band straalt energie uit en hun rocksongs dragen daar zeker aan bij. Kenmerkend voor het bandgeluid is het ronkende orgel. Het vijftal speelde op Radio Veronica, won de publieksprijs als beste studentenband van Nijmegen, stond in het voorprogramma van Golden Earring en heeft anderhalf jaar geleden de debuut EP Cinderella uitgebracht. Speciale gast is Blueztrain. De band speelt liedjes van onder andere Jimmy Vaughan en The Hoax. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de releaseshow van Jackson's Cage start om 21.00 uur. Entree gratis. Meer informatie op www.gryphus.nl.

Meer berichten