Elsevier Weekblad roept Metameer jenaplan Boxmeer weer uit tot 'Beste school van Nederland'. (foto Metameer, Goedele Monnens)
Elsevier Weekblad roept Metameer jenaplan Boxmeer weer uit tot 'Beste school van Nederland'. (foto Metameer, Goedele Monnens)

Metameer jenaplan Boxmeer 'Beste school van Nederland'

Voor het derde jaar op rij roept Elsevier Weekblad Metameer jenaplan Boxmeer uit tot 'Beste school van Nederland'. Metameer in Boxmeer krijgt deze titel voor de jenaplan kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg van het vmbo. "Complimenten voor onze leerlingen, ons team en ouders en verzorgers, want we doen dit samen", zegt Maartje van de Kerkhof, directeur van de jenaplanlocatie. Ze is trots dat Metameer weer zo'n prestatie neerzet. "Morgen vieren we dit met alle leerlingen en medewerkers."

Van der Kerkhof: "Onze leerlingen zijn gemotiveerd, willen het beste uit zichzelf halen. En we hebben betrokken docenten die dicht bij de leerlingen staan." Hoe word je tot beste school van het land uitgeroepen? De leerlingen behalen bovengemiddelde resultaten en verlaten de school met een hoger diploma dan hun basisschooladvies. Verder vergelijkt het Elsevier-onderzoek scholen op hun examenresultaten en op het doorlopen van de school zonder vertraging. Metameer biedt leerlingen kansen en geeft ze invloed op hun eigen leerproces. Veel leerlingen laten in twee jaar zien dat ze een hoger niveau aankunnen.

Meer berichten