De organisatie van het Beugen Buiten Festival.
De organisatie van het Beugen Buiten Festival.

Beugen Buiten Winterfestival

In Beugen ziet een nieuw evenement het daglicht. Al is het vroeg donker tijdens het evenement. Op 12 en 13 januari vindt namelijk het Beugen Buiten Winterfestival plaats. Beugen Buiten is natuurlijk al bekend van het familiefestival dat jaarlijks de zondag opvrolijkt tijdens de Beugense kermis. Daar komt nu ook een wintereditie bij.

De jeugd kan twee dagen lang schaatsen op de kunststof schaatsbaan die komt te liggen bij het jeugdhuis aan de Dorpsstraat. De opening van de schaatsbaan vindt plaats op zaterdag om 14.00 uur. Naast de schaatsbaan is een winterfair te vinden, met kraampjes waarin winterse zaken te koop zijn. En natuurlijk ontbreken koek en zopie niet, warme appelflappen, broodjes worst en lekkere andere drankjes. Op de zaterdag vanaf 18.30 uur is het Disco on Ice, samen met de Après Schaatsparty in de verwarmde feesttent die naast de schaatsbaan te vinden is.

Met lokale dj's wordt er een feestje gebouwd op het ijs en ernaast. Tijdens dit weekend worden ook de eerste Beugense Fluitketelschuifkampioenschappen gehouden. Met teams van vijf personen vinden de voorrondes op zaterdag plaats en de finales op zondag. Dat gebeurt uiteraard op het kunstijs, waarbij de kinderen gewoon door kunnen schaatsen op het overgebleven deel van het ijs. De entree is gratis.

Meer berichten