Ruim 4500 kg textiel voor Cliniclowns. (persfoto)
Ruim 4500 kg textiel voor Cliniclowns. (persfoto) (Foto: )

Metameer in actie voor het goede doel

In de week voor Kerstmis deden de leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer en Metameer Stevensbeek meer. Meer dan leren alleen en meer voor een ander. Zo maken de leerlingen de feestdagen ook voor anderen mooier.

Bergen met kleding op Metameer jenaplan Boxmeer. De brugklassers zamelden daar textiel in, waarmee ze een bedrag ophaalden voor CliniClowns. Vrijdagochtend werd bekendgemaakt dat er totaal ruim 4500 kilo is opgehaald en JN1c had de hoogste opbrengst van alle klassen. Ook hebben alle eerstejaars leerlingen kerstkaarten gemaakt, die zijn overhandigd aan het Maasziekenhuis. De tweedejaars leerlingen kozen in de klas zelf een goed doel dat dicht bij hen staat. Er werd bijvoorbeeld afval rondom school opgeruimd in samenwerking met de gemeente en er zijn cadeautjes verzameld en ingepakt voor kinderen in het azc in Overloon. Ook hebben leerlingen geholpen op de kinderboerderij in Gennep en heeft een klas levensmiddelen ingezameld voor de voedselbank.

Op donderdag namen de derdejaars leerlingen deel aan Serious Night. In de weken voorafgaand aan Serious Night haalden de leerlingen geld op voor drie goede doelen. Donderdagnacht bleven de leerlingen wakker op school met workshops en activiteiten, zoals kickboksen, grimeren, koken en bingo in the dark. Aan het begin van de avond werden de cheques met daarop mooie bedragen overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen. Voor Hospice De Cocon werd 2991,63 euro opgehaald, dierenopvang en dierenambulance Hokazo ontving een cheque van 1930,85 euro en De Doorslag (schoolfonds) ontving 1167,11 euro.

De leerlingen Ilse (JN3a) en Sofie (JN3Tc) waren VIP tijdens Serious Night. Zij haalden samen 155 euro op. Hiervoor verkochten ze zelfgemaakte vogeltaarten en zeepkettingen. Op vrijdag hadden de vierdejaars BK-leerlingen, samen met derdeklassers die niet meededen aan Serious Night, een kerstviering met spellen als Ik hou van Holland, Jenga en Pictionary.

In Stevensbeek was de week voor Kerstmis een Méérweek. Tijdens de Méérweek namen leerlingen op dinsdag, woensdag en donderdag deel aan workshops en excursies. Op vrijdag was er ontbijt in de klas en genoten de leerlingen op school en van een voorstelling door muzikaal cabarettrio Enge Buren.

Ook in Stevensbeek kwamen leerlingen in actie. Van donderdag- op vrijdagnacht zamelden leerlingen van havo en vwo bovenbouw geld in voor de voedselbank Land van Cuijk. Tijdens Keep your sleep werd 1365 euro opgehaald door honderd leerlingen die wakker bleven. Britt uit vwo 6 haalde hier het meeste geld op. Max (17) en Camiel (17) deden ook mee: "we hebben ons aangemeld omdat het leuk was om de nacht op school door te brengen en tegelijkertijd doe je iets voor het goede doel!"


Keep your sleep op Metameer Stevensbeek

Serious Night op Metameer jenaplan Boxmeer

Meer berichten