Winnaars Ut Pèèrd: In de schaduw van de Romfabriekacteurs en helpers op het podium in Oelbroeck. Foto: Gerrit van Kempen
Winnaars Ut Pèèrd: In de schaduw van de Romfabriekacteurs en helpers op het podium in Oelbroeck. Foto: Gerrit van Kempen

Toneelproductie winnaar Ut Pèèrd 2018

Donderdagavond riep de jury de megatoneelproductie In de schaduw van de Rômfabriek tot winnaar van de sport- en cultuurprijs Ut Pèèrd uit. De tweede prijs ging naar twee teams van voetbalvereniging Constantia en de derde prijs was voor de makers van het Sintunnisse woordenboek.

De feestelijke bijeenkomst vond plaats in MFC Oelbroeck in Sint Anthonis. Na presentaties van alle genomineerden was het tijd voor de jury om zich terug te trekken. Genomineerd waren de Mariakapel De Walsert, Cabaret van Niks, Constantia Wanroij, Handbalvereniging Wanroij, Sintunnis Woordenboek en het openluchtspel In de schaduw van de Rômfabriek. De jury besloot unaniem voor het openluchtspel als winnaar van Ut Pèèrd.

De megaproductie van toneelverenigingen uit Oploo, Ledeacker en Westerbeek trok in totaal zo'n 3100 bezoekers, meer dan 100 acteurs een vele ondersteuners maakten het toneelspektakel tot een groot succes. Ondernemersvereniging SWO verraste met de Ondernemend Sint Anthonis Sport en Cultuurprijs voor aankomend talent Ut Völleke. Het is een nieuwe aanmoedigingsprijs voor jongeren in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar, die in het betreffende jaar een bijzondere prestatie hebben verricht. Nederlands kampioen Max Verwoerdt, van handboogschutterij LEW Wanroij, werd donderdagavond vanwege zijn prestaties gekroond als eerste winnaar.

De genomineerden waren vooraf al zeer populair: elk van hen had een persoonlijke video gemaakt die de laatste weken veel 'geliked' werd op sociale media. De weg naar de bekendmaking werd daarmee nog spannender dan vorig jaar. Constantia werd tweede en Sintunnis woordenboek werd tot derde benoemd. De genomineerden werden allemaal in het zonnetje gezet. Ten slotte hebben alle genomineerden hun deelname te danken aan de bijzondere prestatie die zij leveren op sport- of cultuurgebied.

De jury en organisatie zijn het dan ook eens: het verenigingsleven in de gemeente Sint Anthonis groeit en bloeit. De gemeentelijke Sport- en Cultuurprijs 'Ut Pèèrd' is een initiatief van de Samenwerkende Ondernemers gemeente Sint Anthonis (SWO) en de gemeente Sint Anthonis.

De prijs is een blijk van waardering voor een persoon, vereniging, stichting of comité die een bijzondere prestatie op gebied van sport of cultuur heeft neergezet. Het gaat hierbij overigens niet om bestuurlijke/organisatorische kwaliteiten of een jubileum van een persoon. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en cadeaubonnen ter waarde van 500 euro. Deze bonnen zijn te besteden bij de aangesloten leden van SWO in de gemeente Sint Anthonis.

Meer berichten