Sinterklaas en zijn pieten brachten ook een bezoek aan AZC Overloon.
Sinterklaas en zijn pieten brachten ook een bezoek aan AZC Overloon.

Dubbele verjaardag in AZC Overloon

Theatergezelschap het Wolkentheater speelde dinsdag 27 november in AZC Overloon de voorstelling Dubbele verjaardag.  Het theatergezelschap vierde met de kinderen niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar ook haar 25-jarig jubileum.

Sinterklaas bezocht ook dit jaar weer alle kinderen die in AZC Overloon wonen en het Wolkentheater bouwde rond dit bezoek een vrolijk en theatraal feestje. Twee clownpieten maakten muziek, trommelden samen met de kinderen en deden allerlei goocheltrucs. Omdat de clowns een beetje zenuwachtig waren voor het bezoek van de Sint, ging er natuurlijk van alles mis.

Sabine Krol, actrice en begeleidster bij het theater: "De kinderen mochten ook zelf meespelen in de voorstelling als hulppiet. Ze hielpen de clowns met een goocheltruc of deden een dansje voor de Sint. De andere kinderen keken met glunderende ogen naar de clownpieten, gingen helemaal in de voorstelling op en zongen uit volle borst alle Sinterklaasliedjes mee."

Op het podium stond ook een enorme verjaardagstaart. Het Wolkentheater vierde namelijk niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar ook zijn 25-jarig jubileum. De clowns bliezen samen met Sint en de kinderen de kaarsen op de verjaardagstaart uit. Daarna kregen alle kinderen een cadeau en pepernoten en mochten ze met Sint op de foto.

Directeur Adrijan Rakic: "Wij geven al 25 jaar theatervoorstellingen in asielzoekerscentra. Ik besloot al snel om Sinterklaas als thema te gebruiken, want het heeft alles in zich: feest, traditie, iets typisch Nederlands. Ook deze kinderen willen feest. Even niet nadenken over hun problemen." Het Wolkentheater organiseert het Sinterklaasfeest van 26 november tot en met 5 december in twintig asielzoekerscentra.

Meer berichten