Leerlingen van vervolgopleidingen vertellen over hun ervaringen.
Leerlingen van vervolgopleidingen vertellen over hun ervaringen.

Informatie Metameer over 'juiste keuze maken'

 "Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?" Het zijn vragen die leerlingen zichzelf stellen op Metameer Stevensbeek en Boxmeer.

Vragen die belangrijker worden als de profielkeuze en de keuze voor de vervolgopleiding in zicht komt. Derdejaars leerlingen en vierdejaars vmbo-leerlingen van Metameer kregen op 12 en 13 november informatie om zo hun volgende stappen te kunnen zetten. Samen met meer dan veertig partners van verschillende mbo-, hbo- en wo-opleidingen hield Metameer deze informatieavonden in Stevensbeek. Dat hier vraag naar is, bleek uit het grote aantal bezoekers. Ook oud-leerlingen van de school gaven voorlichting over hun opleiding en deelden hun eigen ervaringen.

Vmbo-leerlingen staan aan de vooravond van de keuze voor een vervolgopleiding. Voor hen was de avond bedoeld als hulpmiddel bij het maken van een juiste keuze. Voor de havo- en vwo-leerlingen was het nu meer een oriëntatie op het aanbod aan hbo- en wo-opleidingen. Zij kiezen nog eerst een profiel, dat echter wel al bepaalt welke richting ze later opgaan. Het in 2015 ingevoerde leenstelsel zorgt ervoor dat het voor deze leerlingen ook financieel gezien belangrijker is geworden een juiste keuze te maken.

Meer berichten