Caitlin Bosman (links) en Jeanne Schoenmakers zijn zichtbaar in hun element in eigentijds uniform. (foto: Foto: Tom Oosthout)
Caitlin Bosman (links) en Jeanne Schoenmakers zijn zichtbaar in hun element in eigentijds uniform. (foto: Foto: Tom Oosthout)

Presentatieconcert harmonie

Een jaar lang heeft de kledingcommissie van de Boxmeersche Harmonie alles in het werk gesteld om de nieuwe kleding van de muziekvereniging te kunnen financieren. Zondag 18 november moet de kroon op hun werk worden. In zaal Riche presenteert de harmonie zich dan voor het eerst in het nieuwe uniform.

door Frans de Koning

"Het was hard werken, maar aan het eind overheerst de tevredenheid. We zijn trots, blij en voldaan, maar ook opgelucht dat het gelukt is", zeggen Jeanne Schoenmakers en Caitlin Bosman namens de kledingcommissie. Terugblikkend weten de dames nog, dat het aanvankelijk niet eens in de bedoeling lag om het hele pak te vervangen. "Er zouden eerst alleen nieuwe jassen komen", vertelt Jeanne Schoenmakers, "maar we waren het er snel over eens, dat we dat niet wilden. Er is nu voor de heren de keuze gemaakt voor een zwarte broek, een zwarte blouse met een zilverkleurige stropdas en de dames dragen naast een zwarte broek een getailleerde blouse. Voor alle muzikanten is er bovendien een jack/windstopper voor buiten."

Beide dames zijn tevreden over de verschillende acties die op touw zijn gezet. "We zijn blij met de bijdrage, die we krijgen van het Prins Bernhard Cultuurfonds", zegt Jeanne Schoenmakers, "al moet er nog veel werk verzet worden voor de verantwoording van deze gelden. Het meeste geld is echter bijeengebracht door de bedrijven, die ons gesponsord hebben, waar overigens ook een aantal particulieren zich bij aansloten."

Caitlin Bosman denkt met een goed gevoel terug aan het Maestroconcert. "Toen wij onze acties op touw gingen zetten, startte op de televisie net een serie Maestroconcerten met bekende Nederlanders als dirigent. Wij hebben toen vijf prominente Boxmerenaren bereid gevonden om mee te werken aan een Maestroconcert. Die avond, begin oktober, is een groot succes geworden en was erg belangrijk voor ons imago als harmonie. De voorbereiding van de kandidaten bracht al veel enthousiasme teweeg. Alles klopte die avond dankzij een strak draaiboek en met de nodige fine-tuning door Catrien Verschuren."

Het presentatieconcert moet volgens Jeanne en Caitlin een feestelijk gebeurtenis worden. "Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd en de toegang is gratis, maar het is ook een 'dankjewel' naar onze sponsoren, die dan ook een aparte uitnodiging hebben gekregen. Er staan die ochtend geen klassieke stukken op het programma, maar er is feestelijke muziek, waarvoor al enige tijd gerepeteerd wordt."

Op zondagmorgen 18 november begint het presentatieconcert om 11.00 uur in zaal Riche. Er wordt gestart met alle muzikanten in de nieuwe uniforme outfit.

Meer berichten