Ellen Bloemen en Kay Lucas organiseren het Land van Cuijk Single Event. (foto: Timmy Barten)
Ellen Bloemen en Kay Lucas organiseren het Land van Cuijk Single Event. (foto: Timmy Barten) (Foto: Timmy Barten)

Single zijn vaker bewuste keuze

Single zijn is steeds vaker een bewuste keuze. En waarom ook niet? Lekker doen en laten wat jij wil in je leven. Maar er zijn natuurlijk ook singles die het, zeker met het oog op de naderende feestdagen, wel fijn zou vinden om iemand te leren kennen. Daarvoor is onlangs het Land van Cuijk Single Event opgericht.

door Eefke Peeters

Eefke Peeters sprak met organisator Ellen Bloemen. "Wij als organisatie zagen dat er hier niets was voor alleenstaanden om elkaar te leren kennen. Wil je bijvoorbeeld een keer speeddaten, dan moet je toch echt naar Nijmegen. Dat kan hier toch ook, dachten Kay Lucas en ik. Daarom dit date-event, een avond zoals in Londen al een groot succes is, met spellen als ijsbreker en vooral een ontspannen, gezellige sfeer."

Leeftijdscategorie: "Wij hebben gekozen voor de leeftijdscategorie van ongeveer 25 tot 40 jaar. Dit is geen keiharde grens trouwens, ben je iets jonger of ouder dan mag je jezelf ook gerust aanmelden. We worden regelmatig gebeld of we niet ook een date avond voor ouderen willen organiseren. Blijkbaar is er dus wel de behoefte elkaar te leren kennen. We merken zelf ook dat na een bepaalde leeftijd je iedereen wel lijkt te kennen uit je nabije omgeving. Dat is jammer, want misschien loopt jouw match wel in je eigen dorp rond zonder dat je het weet."

Gezelligheid: "We kunnen niet beloven dat je op deze avond jouw ultieme droompartner tegenkomt. We hebben een laagdrempelig event op poten gezet waarbij je nieuwe mensen leert kennen. Gezelligheid staat daarbij voorop. Als cupido ook nog om de hoek komt zetten is dat helemaal mooi meegenomen. Om half acht kan men binnenkomen voor een drankje en om acht uur gaan we echt beginnen. We geven uitleg en er is een duidelijke aftrap. We creëren een speeddate gevoel. Je zal met diverse mensen een momentje van zo'n 8 minuten hebben. Er ligt een spelletje op tafel maar dit hoef je niet gebruiken als je daar geen behoefte aan hebt. Denk daarbij aan mikado of vier op een rij. Ook komen we af en toe met een lekker hapje langs. Het gaat een hele gezellige avond worden."

Vrouwen gezocht: "We hebben ook twee pauzes tussendoor, omdat het best intensief is, al die nieuwe indrukken. We hebben matchkaarten waar je zelf kan invullen of iemand een match is of niet. Binnen 24 uur nemen wij als organisatie de matches door en geven stellen al de deelnemers op de hoogte. Spannend dus, wat die ander dacht! Het date-event is vrijdag 16 november in de Weijer. We hebben al aardig wat mannen, maar de vrouwen blijven nog achter! Dus dames, meld je aan en neem die leuke, vrijgezelle buurvrouw, kapster, vriendin of collega vooral ook mee!"

Geef je op via de website www.hallodate.nl.

Meer berichten