Theo Derks werd afgelopen week Nederlands kampioen biljarten in de spelsoort libre klein.
Theo Derks werd afgelopen week Nederlands kampioen biljarten in de spelsoort libre klein. (Foto: )

Theo Derks Nederlands kampioen biljarten

Theo Derks - lid van biljartvereniging 't Zwaantje uit Rijkevoort - is op zondag 14 oktober Nederlands kampioen biljarten geworden in de spelsoort libre klein voor spelers met een gemiddelde tussen 11,0 en 20,0. Het kampioenschap werd gehouden in Rosmalen.

Vrijdagavond al startte het toernooi met spelers uit heel Nederland. In deze klasse hadden zich 98 spelers ingeschreven, slechts zestien schopten het tot de finale. De wedstrijden verliepen voor Derks uiterst voorspoedig en na de voorrondes op vrijdag was Derks de hoogst geplaatste speler met een gemiddelde van 29,75.

Ook op zondag liet de biljarter zijn goede vorm zien, maar de partijen verliepen deze keer wel wat moeizamer.
Uiteindelijk ging de finale tussen Theo Derks en Willem Snijders uit Maastricht. Het werd een ware thriller, waarin Derks na een shoot-out won.

Het commentaar van Theo Derks na het binnenhalen van de titel: "Ik was superblij, want de laatste dag was een mentale veldslag. En het is toch prachtig als - na al die jaren training - het Wilhelmus voor jou klinkt als je op het bovenste schavotje staat. Bovendien is het - 75 jaar nadat 'de oude' Toon van Tienen uit Rijkevoort Nederlands kampioen werd, prachtig dat ik hem zo op kan volgen."

Meer berichten