Komend weekend vindt in Oploo de kunstmanifestatie Plo ten toon plaats.  Het tweejaarlijkse festival is gratis toegankelijk. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Komend weekend vindt in Oploo de kunstmanifestatie Plo ten toon plaats. Het tweejaarlijkse festival is gratis toegankelijk. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. (Foto: )

Kunstmanifestatie Plo ten toon in Oploo

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober vindt de kunstmanifestatie Plo ten toon in Oploo plaatst. Wie de manifestatie bezoekt, zal stuiten op kunstwerken waar 'beweging' van afstraalt. Beweging is dit keer namelijk het thema van de populaire tweejaarlijkse expositie.

In gemeenschapshuis de Oude Heerlijkheid, als vanouds de tentoonstellingsruimte, tonen meer dan dertig deelnemers van jong tot oud gezamenlijk een kleine honderd werken. Het thema 'Beweging' is bijvoorbeeld terug te zien op schilderijen, in tekeningen en in foto's. De organiserende Werkgroep Kunst Oploo meldt dat het thema géén verplichting is. Daarom zal een deel van de kunstenaars vrij werk tonen tijdens alweer de zevende editie van Plo ten toon. De expositie telt dit keer vier debutanten.

Ook de Matthias basisschool heeft ingestoken op het thema 'Beweging'. Alle groepen hebben in de afgelopen weken een of meer knikkerbanen gemaakt. Deze zijn tijdens de expositie te zien op het podium van het gemeenschapshuis. Zaterdag om 19.00 uur verzorgen de kinderen de opening van de tentoonstelling. Ook woordkunstenaar Alfredo Haighton levert een bijdrage. Plo ten toon is op zaterdag van 19.00-21.00 en op zondag van 11.00-17.00 in De Oude Heerlijkheid in Oploo.

Meer berichten