Lieke Verdijk nam de prijs in ontvangst op de Internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten. (foto: Persfoto)
Lieke Verdijk nam de prijs in ontvangst op de Internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten. (foto: Persfoto)

Stil Genoegen maakt mooiste Foodbruidstaart

De Internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten heeft voor de afgelopen editie een nieuw element geïntroduceerd: de verkiezing van de Mooiste Foodbruidstaart 2018. Foodspecialisten en hun medewerkers hebben met levensmiddelen uit hun winkel de mooiste creaturen gemaakt.

Al sinds 'blurring' zijn intrede heeft gedaan, maken foodspecialisten bruidstaarten van levensmiddelen die zij in hun winkel verkopen zoals: kaas, chocolade, fruit en wat al niet meer. De traditionele bruidstaart van de (banket)bakker is dus al langer niet 'gewoon' meer. 5 bijzondere taarten waren door de ballotage commissie verkozen om hun taarten te maken op de beursvloer en deze aldaar in ronddraaiende koelingen te presenteren. De bezoekers van de Vakbeurs Foodspecialiteiten hadden de eer om als jury op te treden. Bij binnenkomst ontvingen de bezoekers naast hun toegangsbewijs ook een stemkaart waarop ze hun favoriet kenbaar konden maken.

Met een aandeel van 33 procent van de stemmen mogen Lieke Verdijk en Erik Heijligers zich tot maker van de Mooiste Foodbruidstaart 2018 noemen. Uit handen van Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland, nam Lieke de award in ontvangst evenals een reportage in het vakblad Lekkernijen.

Meer berichten