Juul Baltussen vertelt zijn verhaal over de watertappunten in de gemeente Sint Anthonis.
Juul Baltussen vertelt zijn verhaal over de watertappunten in de gemeente Sint Anthonis.

Cultureel Café in Sint Anthonis

De eerstvolgende editie van het Cultureel Café in De Heksenboom in Sint Anthonis wordt op donderdag 25 oktober gehouden. Een van de gasten is Harry Peppinck. Hij zal met romantische gedichten, dramatische verhalen, hilarische anekdotes en andere vermakelijke vertellingen de avond openen en dat alles verbonden door zijn geestig en humoristisch commentaar.

Kunstenaar Juul Baltussen uit Westerbeek vertelt zijn verhaal, ondersteund met foto's, over de watertappunten in de gemeente Sint Anthonis. Juul kwam met het idee om de geijkte watertappunten van Brabant Water een andere vorm te geven waarbij elk watertappunt aansloot bij zijn specifieke standplaats en de lokale historie. Zo ontstonden er zeven verschillende watertappunten voor de zeven kerkdorpen in de gemeente Sint Anthonis en een voor het buurtschap Walsert. Agnes Leijen, geboren te Stevensbeek, vormt samen met Marlies van den Bijgaart als begeleidend accordeonist het muzikaal vertelduo Losse Tongen. Sinds enkele jaren treden zij op met een vrij breed repertoire voor jong en oud, zoals verhalen, gedichten, overdenkingen en liedteksten.

Na de optredens van de gasten is er een ruime pauze en wordt de avond van muziek voorzien door het Chase-4 kwartet. De avond start om 20.30 uur. De entree is 2,50 euro.

Meer berichten