Een duel om de bal tijdens de wedstrijd tussen Olympia'18 en Handel. (foto: Bas Delhij)
Een duel om de bal tijdens de wedstrijd tussen Olympia'18 en Handel. (foto: Bas Delhij)

Olympia'18 laat Handel kansloos

Ondersteund door veel Boxmeerse supporters, heel hartverwarmend voor spelers en staf, won Olympia'18 uiteindelijk met duidelijke cijfers 6-1 van Handel. Een wedstrijd echter met duidelijk twee gezichten.

Voor de rust een sterk en fel spelend Handel dat minstens gelijkwaardig was aan Olympia'18, dat geen echte greep kreeg op de wedstrijd. Handel kreeg ook kansen. Keeper Frank Beljaars moest twee keer sterk handelend optreden om een treffer van Handel te voorkomen. Eenmaal kreeg hij zelfs hulp van aanvoerder Ramon Bulkens. Toch kwam Olympia'18 op gelukkige wijze aan een 0-2 voorsprong. Keeper Geert van den Bosch blunderde opzichtig bij de 0-1, waarna Douwe Zwaan profiteerde 0-1. De 0-2 was een schitterend eigen doelpunt van linksback Giel Bos: 0-2. Olympia'18 leek Handel te gaan verpulveren, maar vlak voor rust mocht Handel een omstreden penalty verzilveren door Peter van den Bosch: 1-2.

Na de rust heerste er echter maar een ploeg en dat was Olympia'18. De ploeg van de fel coachende hoofdtrainer Wil Beijer bouwde de voorsprong gestaag uit naar uiteindelijk 1-6 met drie treffers van Douwe Zwaan en een afstandsknal van Levi Meulensteen. 

Vitesse'08 won overtuigend van Constantia met 4-0, maar Excellent liet zich compleet verrassen door in Megen bij Ulysses het onderspit te delven met 2-1. Olympia'18 leidt nu samen met Vitesse'08. Beide teams hebben 10 punten uit 4 wedstrijden. Olympia'18 is koploper vanwege riante doelcijfers: 20-6. Van die 20 treffers maakte Douwe Zwaan er 10! De helft dus.

Zondag 21 oktober komt Excellent op bezoek in Boxmeer voor de altijd beladen derby, waarin felle strijd geleverd zal worden om de drie punten. Dinsdag 16 oktober speelt Olympia'18 onder-23 de eerste wedstrijd in Beek en Donk tegen de leeftijdgenoten van Sparta'25. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. Olympia'18 onder-23 is een team samengesteld uit spelers van Olympia JO19-1, Olympia 2 en Olympia 1.

Meer berichten