Er zijn ook diverse leuke optredens tijden het Halloween Kids Event. (foto: Persfoto)
Er zijn ook diverse leuke optredens tijden het Halloween Kids Event. (foto: Persfoto)

Het griezeligste uitje van Boxmeer

Een weekend boordevol griezelactiviteiten? Dat is het geval op 20 en 21 oktober bij het compleet vernieuwde Optisport Leisurecentre 't Hoogkoor in Boxmeer. Daar is de grote zaal compleet ingericht voor een Halloweenfeest. Met activiteiten, attracties, griezelige shows en meer.

door Eefke Peeters

Katrijn Ebben van Empire Entertainment vond het belangrijk dat er een goed doel werd gekoppeld aan het Event. "Vorig jaar was het ook erg gezellig bij het Halloween Event. Samen met mijn man Iwan organiseren wij diverse evenementen in het Land van Cuijk en deze zijn dikwijls op kinderen gericht. Zoals kinderentertainment met Koopzondagen of Sinterklaasshows. Als je dan zoveel kinderen bij elkaar ziet genieten ben ik me, zeker als moeder, ook altijd bewust dat er kinderen zijn die niet eens naar zo'n event toe kunnen gaan.

Cliniclowns

Door een bedrag per verkocht kaartje aan de CliniClowns te doneren kunnen we in ieder geval iets doen. De CliniClowns proberen zieke kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ook hebben ze bijvoorbeeld een 'klein zintuigen orkest', speciaal ontwikkeld om de zintuigen voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap te prikkelen. Zelfs voor dementerende ouderen worden deze CliniClowns ingezet! Fantastisch wat zij allemaal doen!"

Spookhuis

"We hebben met de programmering en de activiteiten rekening gehouden met alle leeftijden. Er zijn twee verschillende muziektheatershows 'Snoep of je leven!' en 'Hippe Heksen', deze worden in totaal drie keer worden opgevoerd. Naast de shows lopen er ook live acteurs rond in het spookhuis. De kleinere kinderen kunnen lekker springen in het griezelige springkussen. Verder worden er ook leuke activiteiten georganiseerd zoals pompoen uithollen, maskers maken, kleuren en Oud Hollandse spellen. Laat jezelf schminken in een gaaf skelet of enge heks en neem een foto in de fotohoek. Natuurlijk krijg je honger van al dat gespeel. Gelukkig zijn er verschillende smulkaarten te verkrijgen in de horecaruimte die ook zicht biedt op de eventruimte. Zo kunnen ouders lekker wat drinken en hun kinderen zien genieten! Vorig jaar bleek dat het voor peuters tot tieners echt een leuk event te zijn. Dat hopen we nu weer te bereiken."

Meer info

Een familieticket voor dit originele event heb je voor 25 euro en daarvan gaat dus een deel naar CliniClowns. Alle activiteiten zijn gratis, met uitzondering van pompoen uithollen om verspilling tegen te gaan. Dat kost 2 euro. "We hopen dat het echt een beleving is voor iedereen, zo is het van ontvangst tot de horeca allemaal in een halloweenjasje gegoten. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Halloweenkidsevent." Het Halloween Kids Event is op zaterdag 20 en zondag 21 oktober bij Optisport 't Hoogkoor aan de Koorstraat 1 in Boxmeer.

Meer berichten