Oktober

Ik werd wakker en het was het oktober, alsof september amper heeft bestaan. Ik hoor dat meer mensen dat hebben. Vreemd toch? Het is, denk ik, een combinatie van drukte en het weer. Want de ene dag ben je aan het barbecueën met een goed glas rosé en de andere dag ben je aan het googelen naar wat is het warmste winterdekbed?

Oktober, bah. Het laatste kwartaal van het jaar. Nog drie maanden om al jouw doelen te behalen en alvast nieuwe te bedenken. Volgens mijn Zakenmam-agenda moet ik nu zo spoedig mogelijk een hele dag uittrekken om al mijn doelen voor 2019 vast vorm te geven. Oktober, ik kan er niks aan doen, ik vind er niks aan. Ik vind het de stomste maand ever. Ieder jaar weer. Sorry er zijn vast leuke dingen te bedenken over oktober. Even denken, joepie het is oktober dat heeft onwijs veel voordelen. Deze ga ik nu verzinnen. Momentje....

Oké, oktober is de langste maand van het jaar. Dat betekent dat je extra veel werk kan verzetten of extra veel vrije tijd kan inplannen. Work hard, play hard! Oktober kan best warm zijn, best nat en best koud. Dus afhankelijk van welk weer je houdt je kan zomaar geluk hebben. Oh yes!

Het is ook nog eens stoptober, de maand waar iedereen massaal probeert te stoppen met roken. Ik hoop oprecht dat het veel mensen lukt en zonder al te chagrijnig te worden... Pff, nee dit werkt toch niet? Het heeft niets van het ontluikende van mei, het zwoele van augustus of de sfeer van december, waar ik wel 16 lovende columns achter elkaar over kan schrijven. Maar oktober heeft wel lekkere herfstvakantie, met mooie boswandelingen in het verschiet. Blijkbaar is het ook wijnmaand, dus een glas rode wijn na die boswandeling is helemaal oké. Het wordt al ietsje beter.. Wat ook leuk is, is dat het griezelige Halloweenfeest plaatsvindt in oktober. Een heel weekend zelfs in Boxmeer bij Optisport!

Is er nog meer? Wat staat er in de sterren? Oh, volgens de astrologie is oktober de maand van de schorpioen. Ik ben nog niet jarig en dat geldt voor best veel schorpioenen.  Maar who cares, het is onze maand. Nog even en ik krijg zin in oktober … Over een week of vier denk ik ...

Meer berichten