De graafwerkzaamheden voor de aanleg van  glasvezel zijn in volle gang.
De graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel zijn in volle gang. (Foto: )

Graafwerk voor aanleg glasvezel gestart

Heel de gemeente Boxmeer krijgt glasvezel. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de vijf gemeenten in het Land van Cuijk, LVCNET en E-Fiber. De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang. De graafwerkzaamheden zijn al gestart.

Nog tijdens de aanleg van glasvezel in de gemeente Sint Anthonis start E-fiber al met de aanleg in de gemeente Boxmeer. In de dorpen Boxmeer en Overloon zijn mannen van aannemer SPIE al druk bezig. Elke woning krijgt een gratis glasvezelaansluiting. In september krijgt ieder huishouden een schouwer van E-Fiber op bezoek. Hij kijkt samen met de bewoner naar de plek waar de kabel het huis in moet komen. Meestal is dit de meterkast. Zo'n zes weken na dit bezoek begint de aanleg van de glasvezelkabel in de desbetreffende wijk of dorp.

E-Fiber is bovendien een samenwerking met een nieuwe providers aangegaan, Tweak en SNLR. Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht bij LVCNET. Ook kunnen inwoners terecht tijdens de speciale glasvezelspreekuren die LVCNET in elke plaats organiseert.

Meer berichten