Emile Roemer (midden) en Frans Fleuren (rechts) aan tafel bij Nieuwscafé-presentator Herman Wissink. (foto: Bas Delhij)
Emile Roemer (midden) en Frans Fleuren (rechts) aan tafel bij Nieuwscafé-presentator Herman Wissink. (foto: Bas Delhij) (Foto: )

Roemer en Fleuren als kartrekkers

Even had het er de schijn van dat Sambekenaar Emile Roemer en Frans Fleuren uit Boxmeer bij Nieuwscafé, afgelopen vrijdag bij De Weijer, een kant en klaar plan gingen presenteren voor de opvolger van Muziekpark. Het Boxmeerse muziekevenement dat de twee een warm hart toe dragen, beleefde afgelopen augustus de laatste uitgave. Roemer en Fleuren vinden het onbestaanbaar dat het festival zomaar ophoudt. het duo kwam vrijdag niet met Muziekpark 2.0 op de proppen, maar schoof met andere intenties aan bij het maandelijkse praatprogramma.

Door Henk Baltussen

Muziekpark ontwikkelde zich de laatste jaren tot een volwassen festival. Het geheim van het evenement is dat lokale muzikanten, ondersteund met musici van elders, een tributeband vormen en vervolgens een half uur lang de grootste hits van een bepaalde topband ten gehore brengen. Welke band werd in al die jaren eigenlijk niet vertolkt op het podium dat voor het eerste werd opgebouwd bij het inmiddels gesloopte Haarhuis, daarna bij het buitentheater van De Weijer en vervolgens een plek kreeg in het Weijerpark?

En wat niet eerder gebeurde, gebeurde uitgerekend dit jaar tijdens de slotuitgave van Muziekpark: het was met 2.600 bezoekers uitverkocht. Bij de entree stonden muziekliefhebbers te wachten om op het terrein te kunnen als een bezoeker huiswaarts keerde.

Roemer (oud-SP-fractieleider, tegenwoordig interim-burgemeester van Heerlen en muziekliefhebber) en Frans Fleuren (freelance-journalist na carrières van docent en politicus) troffen elkaar niet lang daarna in een Boxmeers café, raakten aan de praat en besloten om de reddingsboei uit te gaan gooien voor Muziekpark. Roemer: "Het mag niet gebeuren dat dit zomaar gaat verdwijnen. Iedereen moet boos worden. En er mag ook geen jaar worden overgeslagen. Dat werkt niet. Volgend jaar moet het gewoon weer plaatsvinden." Roemer en Fleuren gaan niet eigenhandig een festival organiseren. Fleuren: "We willen iets in gang zetten. Dit Nieuwscafé kan daarbij helpen. Hopelijk krijgen de vrijwilligers van Muziekpark weer nieuw elan." Roemer: "Er zit zoveel talent in Boxmeer en omgeving. Geef al die nieuwe bandjes kansen, daar moeten we naar toe. De steun van de oude rotten is daarbij nodig. We begrijpen dat de oude organisatie toch weer bezig is. Misschien dat De Weijer nog iets kan betekenen. Boxmeer kan grote dingen organiseren. Denk aan de Metworst en Daags na de Tour. Muziekpark Alive, wat ons betreft. Volgend jaar al. We laten het niet lopen."

Joris Claassen, een van de organisatoren van het ter ziele zijnde Muziekpark, is inderdaad bezig met het muziekevenement. Maar (nog) niet met de toekomst ervan. "We zijn de laatste editie nog aan het afronden. Wat er niet of wel gaat gebeuren is nog allemaal een groot vraagteken. En wat vindt Claassen ervan dat er kartrekkers als Roemer en Fleuren zijn opgestaan? "Dat wil ik eerst met de groep bespreken."

Meer berichten