Elzendaalcollege Boxmeer en Gennep: meeloopdagen voor groep 8.
Elzendaalcollege Boxmeer en Gennep: meeloopdagen voor groep 8.

Meeloopdagen Elzendaalcollege

Om leerlingen van groep 8 te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze na het basisonderwijs, nodigt het Elzendaalcollege hen in november uit om een dagdeel mee te lopen op school.

De meeloopochtenden van het Elzendaalcollege in Gennep staan gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 november van 09:00 tot 11:30 uur. Op deze dag krijgen leerlingen de kans om de school te verkennen, docenten en leerlingen te ontmoeten en vragen te stellen. De groep 8'ers krijgen een verkort lesprogramma aangeboden waarbij zij naast de traditionele vakken ook een aantal extra lessen volgen zoals Anglia, extra Engelstalig onderwijs op onze school. Daarnaast maken ze kennis met Passies & Dromen. Voor dit onderwijsprogramma wordt wekelijks ruimte in het lesrooster gemaakt en volgt elke eerste- en tweedejaars leerling zijn passie of droom, zoals dansen, duiken, graffiti spuiten, sporten of zingen.

Op woensdag 28 november is groep 8 welkom op het Elzendaalcollege in Boxmeer.  Leerlingen kunnen kiezen voor een ochtend- of middagprogramma (van 09:00 tot 11:30 uur of van 13:00 tot 15:30 uur). Ook in Boxmeer bestaat het programma uit een aantal traditionele lessen, maar ook Anglia, Design & Innovation, de sportklas, muziek en/of tekenen komen aan bod. Inschrijven voor de meeloopdag kan tot en met vrijdag 12 oktober. Een aantal basisscholen schrijft zich als groep (alle leerlingen van groep 8 of combinatieklas 7/8) in voor de meeloopdag. In dat geval hoeft een leerling zelf niets te doen. Individueel inschrijven kan via www.elzendaalcollege.nl/meeloopdagboxmeer of www.elzendaalcollege.nl/meeloopdaggennep

Naast de meeloopdag organiseert de school nog een informatieavond voor ouders van groep 7 en 8, een open huis voor leerlingen en ouders en een aantal proeflessen voor groep 8-leerlingen. Kijk voor deze data en meer informatie op www.elzendaalcollege.nl.

Meer berichten