Het is al wekenlang iedere zaterdag feest in het centrum van Gennep. (foto: persfoto)
Het is al wekenlang iedere zaterdag feest in het centrum van Gennep. (foto: persfoto) (Foto: )

Blues in Nierstown Gennep tijdens SumMmertime

Gerenommeerde blues musici zoals Thommy Schneller en The Fortunate Sons hebben al eerder op het SumMmertime-podium gestaan. En op 4 augustus staat vanaf 14.00 uur de bluesmuziek weer centraal op de Markt. In samenwerking met Toine Joris Schepers komen de Jan Schwarte Blues band uit het Duitse Solingen en topband Let's Go Bananas uit Utrecht naar Gennep. In de avonduren staat Face to Face op het podium.

De Jan Schwarte Band trad al eerder op bij SumMmertime. De Markt bleek toen al te klein. Vol enthousiasme speelden de musici het spreekwoordelijke dak er af. Alle reden hun nog een keer uit te nodigen. De band speelt bluesrock op een zeer hoog niveau. Al vanaf zijn twaalfde jaar is Jan Schwarte bezig met de bluesmuziek en had op zijn zestiende de jongste bluesband van Duitsland. Tegenwoordig speelt Jan Schwarte met professionele musici, waaronder de charismatische zanger Hermann Daun, Paco Saval met hammondorgel, Ralph Schlaeger op slagwerk en Manju Breuer op bas.

Let's Go Bananas bestaat uitsluitend uit professionele muzikanten met stuk voor stuk jarenlange ervaring in dit circuit. Deze band bestaat uit drie muzikanten: gitaar en zang, bas en zang en drums. Hun repertoire bevat nummers uit de jaren '60, '70 en '80 en old school hits. De speellijst is te omschrijven als blues, pop, disco, reggae, jazz, swing, soul, easy listening en rock, met andere woorden deze band is van alle markten thuis.

Een extra special deze editie is de komst van een gastsaxofonist. Deze gastsaxofonist genaamd, Martijn van Toor, groeide op in Ulft en muziek kreeg hij met de paplepel ingegoten. Inmiddels is hij fulltime saxofonist. Zijn eerste ontmoeting met in zijn woorden 'echte' muziek was een bandje met daarop de muziek van Elvis. 'Dat was rock and roll'. Al vroeg merkte zijn vader op dat Martijn muzikaal was. Hij probeerde verschillende instrumenten, maar kwam uiteindelijk uit bij de saxofoon. Martijn zal samen met de 2 andere bands deze Blues in Nierstown tot een spetterend einde leiden !

Face to Face bestaat uit vier muzikanten en brengt muziek zoals het bedoeld is. Rock- en popcovers die iedereen kent, van vroeger en van nu, zoals van Anouk, Sass Jordan, U2, The Police, Led Zeppelin, AC/DC, Pink, Prince, Red hot Chili Peppers en nog veel meer. Uitgebreide informatie over het programma is te vinden op www.summmertimegennep.com.

Zoals iedereen al jaren gewend is, is ook deze manifestatie gratis te bezoeken.

Meer berichten