Foto:

Toegankelijkheidssticker Theehuis Ons Truuske

Onlangs werd door het Platform Gehandicapten Sint Anthonis (PGSA) de toegankelijkheidssticker uitgereikt aan Theehuis Ons Truuske in Stevensbeek. Theehuis Ons Truuske is in het voorjaar geopend en is te vinden aan de Lactariaweg 5 in Stevensbeek. Voorafgaand aan de uitreiking was er een schouw door enkele leden van de commissie Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid en uitgankelijkheid van het PGSA.

Bij een dergelijke schouw wordt met name gekeken of er goede voorzieningen aanwezig zijn voor mensen met beperkingen. Dat betekent onder meer zo veel mogelijk drempelloos, brede deuren, goede verlichting maar ook functionele en praktische inrichting en voldoende beweegruimte. Hiernaast wordt gekeken naar veiligheidsaspecten zoals nooduitgangen en noodverlichting.

De commissie constateerde dat de eigenaren van het theehuis het erg belangrijk vinden dat iedereen gebruik kan maken van het theehuis. Zij zien het niet alleen als een horecagelegenheid maar ook als een sociaal ontmoetingspunt. Juist voor mensen met een beperking ligt eenzaamheid snel op de loer. Hier kunnen zij gemakkelijk terecht en anderen ontmoeten. Het PGSA is erg blij met dit initiatief en waardeert het zeer dat iedereen bij Ons Truuske terecht kan voor een kopje koffie of thee.

Het plakken van de welverdiende toegankelijkheidssticker op de deur laat zien dat op deze locatie iedereen welkom is en mee kan doen.

Meer berichten