Er is maandag 30 juli weer volop vertier langs het parcours van Daags na de Tour. (foto: Arjan Broekmans)
Er is maandag 30 juli weer volop vertier langs het parcours van Daags na de Tour. (foto: Arjan Broekmans) (Foto: )

Horeca blijft succesvol concept trouw

Wielrennen en feestvieren. Daar hoef je de Boxmeerse horeca en de organisatie van Daags na de Tour niets meer over wijs te maken. Ze spannen al tientallen jaren samen om er op die bijzondere juli-maandag een groot feest van te maken. Dit jaar op maandag 30 juli is het niet anders. Voor de kinderen wordt een heuse eendaagse speeltuin uit de grond gestampt.

door Henk Baltussen

Sven Janssen (Riche en De Bock) en Guido Heutink (De Piek) zijn namens de horeca de aanspreekpunten voor het wielercomité en de gemeente Boxmeer. De wielerorganisatie zorgt voor de renners en de parcours-aankleding, de horeca voor drank, eten en muziek. "Wij regelen alle vergunningen met de gemeente zelf", zegt Janssen. "We houden hierover contact met het wielercomité. We maken met de horeca-ondernemers wel enkele afspraken over de ronde. Grote namen op het podium zetten, doen we niet. Daardoor trek je het volk naar één podium. We willen de bezoekers spreiden. Dat gaat elk jaar prima. Daarom blijven we vasthouden aan dat concept. Een ongeschreven regel is dat de verschillende horecazaken muziek regelen die aansluit bij het karakter van hun klanten. Dat gebeurt ook dit jaar weer."

Het concept is wat minder geschikt voor kinderen. Maar daar is wat op gevonden. Op het plein tegenover de nieuwe super van Jan Linders (EmTé-plein in de volksmond) komen twee klimwanden, springkussens, een elektro-crossbaan, skelters en een heuse dj die voor de muziek zorgt. Eten en drinken is er uiteraard ook. Nieuw op het plein is dit jaar de Mission Impossible Laser. In een met een futuristisch thema uitgeruste trailer moet zo snel mogelijk een parcours worden afgelegd, zonder lasers te raken. Buiten de trailer kan iedereen op een scherm mee kijken wat er binnen allemaal gaande is. Spanning en spektakel gegarandeerd. Het Boxmeerse smartlappenkoor De Harde Kern komt een uurtje onvervalste Nederlandse meezingers ten gehore brengen bij de 'speeltuin voor één dag'.


Het feestprogramma:

De Piek
Op het buitenpodium de Limburgse feestband Wir sind Spitze (een mix van dance, schlagers en de nieuwste hits) en dj Ricky Corony.

De Douairière
Met Rewind Soundsystem en dj Jean (die hits scoorde als The Launch en Love Come Home) terug naar de jaren '90.

De Bock
MmoozZ is entertainment op hoog niveau. Vorig jaar stond de liveband ook al op het Raadhuisplein.

La Bamba en Riche
Feestduo Partyfriex die de hit Ik Moet Zuipen ongetwijfeld op het Wilhelminaplein ten gehore gaat brengen.

Café 't Centrum
Veelzijdig, muzikaal Duo Uniek, Café Cambrinus (pal tegenover de eindstreep van Daags na de Tour), Troubadour Leo de Vlieger (optreden begint na de finish van de profronde). De wedstrijden van Daags na de Tour beginnen om 13.00 uur, entree is gratis, ook op de verschillende feestpleinen.

Meer berichten