Het Zomerorkest Nederland is klaar voor Openluchttheater de Speultuin.
Het Zomerorkest Nederland is klaar voor Openluchttheater de Speultuin.

ZomerOrkest in Oploo

Openluchttheater de Speultuin in Oploo is zaterdag 28 juli het toneel voor het ZomerOrkest Nederland (ZON). Het gezelschap bestaat uit vijftig getalenteerde jonge musici die de blaasmuziek in Nederland willen promoten. Het concert is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur.

ZON gaat sinds 1987 op tournee en is in ruim dertig uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse muziekwereld. Dit jaar staat het orkest onder leiding van de twee jonge dirigenten Paul van Gils en Vera Hofman. ZON geeft zoveel mogelijk jonge muzikanten de kans in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het bijzondere orkest elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. ZON speelt nummers van barok tot rock. Speciaal voor deze tournee is het stuk Prince Maurice gecomponeerd door Ron van Riel. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. De solist van dit jaar heet Gerbrich Greidanus. Op de tenortuba brengt zij het virtuoze stuk Harlequin van Philip Sparke ten gehore.
ZON verzorgt tussen 27 juli en 4 augustus twaalf concerten in heel Nederland, Oploo is de tweede in de rij. ZON is ook te zien en te horen in Gemert, Wageningen, Zeist, Almelo, Diepenheim, Etten, Wijchen, Moergestel, Vlissingen, Roosendaal en Eersel.

Meer berichten