De Beugense Jacky Geurts aan het werk in haar atelier. (eigen foto)
De Beugense Jacky Geurts aan het werk in haar atelier. (eigen foto)

'Thuiswedstrijd' voor Beugense glaskunstenaar

Jacky Geurts exposeert van 8 juli tot 25 augustus in het Museum van Alle Tijden van Ans Verdijk aan de Oeffeltseweg 21 in Beugen. Het atelier van Geurts en Verdijks museum liggen vlak bij elkaar. Nu reiken ze elkaar de hand.

Alsmaar meer, alsmaar verder, alsmaar vooruit. We worden omringd door snelle systemen, vaste patronen, voorgekauwde keuzes. Maar passen we wel allemaal in hetzelfde vakje? Willen we dezelfde kant op?
Het zijn slechts enkele gedachten die Jacky Geurts bij onder meer haar dagelijkse wandelingen bezighouden. Buiten geniet ze en al lopend heeft ze aandacht voor de kleinste details. Ondertussen staat ze ook stil bij onze 'kromme' omgang met natuur: we koesteren de natuur, maar tegelijkertijd gaan we er onverantwoord mee om en breken haar af.

In haar werk zoekt Geurts een weg tussen deze gewaarwordingen. Ze wil zowel de schoonheid van de natuur recht doen, alsmede haar zorg uiten over de teloorgang ervan, door menselijk gedrag. Dat brengt ze tot uitdrukking met glas, haar favoriete materiaal. Tijdens het werk is het roodgloeiend, het resultaat is volgens Ans Verdijk 'verleidelijk en kwetsbaar met de imperfecties van handwerk.' Verdijk: "Ik heb Jacky al verschillende keren ontmoet en vond dat ze haar werk eens op deze manier zou moeten kunnen tonen. Het Alle Tijdenmuseum heeft ook een verbindende taak. Soms wijk ik af van mijn eigen programma en wil dan op deze manier regionale kunstenaars de kans geven hier te exposeren."

Jacky Geurts exposeert in het Museum van Alle Tijden van 8 juli t/m 25 augustus 2018 elke dag van 7.30 tot 23.30 uur.

Meer berichten