Het trio Los Mayas treedt op 7 juli op tijdens SumMmertime in Gennep.
Het trio Los Mayas treedt op 7 juli op tijdens SumMmertime in Gennep.

Nicaraguafestival tijdens SumMmertime

SumMmertime en stichting GESP organiseren op zaterdag 7 juli het Nicaraguafestival. Tijdens deze dag wordt de stedenband tussen Gennep en de Nicaraguaanse stad San Pedro de Lovago aangehaald. Op het programma staan swingende latinmusic, informatie, een gezellig kinderplein en uitdagende workshops. En Radio El Mundo is die dag te gast in Gennep.

Het trio Los Mayas vertolkt in een unieke samenstelling van harp, Spaanse gitaar en zang bekende en minder bekende muziek uit Latijns-Amerika. Van Guantanamera tot La Bamba en van ranchero tot salsa. Friction brengt een mix van reggae met Afrikaanse en Caribische vibes. Samen met de band The Roots Drivers toert Friction non-stop de wereld rond. Onderdeel van deze wereldtour is een uitstapje bij SumMmertime in Gennep.

Voor kinderen is er een leuk speel- en beleefplein. Zo komt het Wereldpaviljoen naar Gennep waar kinderen aan de slag kunnen met afvalmateriaal. Zelf autootjes maken en je eigen naambordje behoort tot de mogelijkheden. Ook zijn er workshops zoals zumba, theater en muziek maken. Tijdens de uitzending van Café El Mundo is er ruimte voor ontmoeten en verhalen. Radio El Mundo geeft een stem aan burgerinitiatieven, die wereldwijd projecten ondersteunen.

Meer berichten