Geslaagden Metameer: gefeliciteerd! Foto: Metameer
Geslaagden Metameer: gefeliciteerd! Foto: Metameer

Geslaagd op Metameer met een maatwerkdiploma

De vlag mag uit! Ook bij de leerlingen die vrijdag 29 juni te horen kregen dat zij zijn geslaagd na het herexamen. Metameer feliciteert al zijn geslaagden. Op 3, 4 en 5 juli nemen de geslaagden van Stevensbeek en jenaplan Boxmeer hun diploma in ontvangst, uitgezwaaid door hun mentoren en docenten.

Enkele leerlingen van Metameer Stevensbeek en jenaplan Boxmeer volgden één of meerdere vakken op een hoger niveau en deden daarin centraal examen. Zij krijgen een zogeheten maatwerkdiploma. Op het diploma staat op welk niveau zij een vak hebben afgerond

Een middelbareschooldiploma is niet het enige dat geslaagde leerlingen van Metameer meenemen. Sommige leerlingen komen de school binnen als verlegen brugpiepers. Die het eng vinden om contact te leggen met mensen die ze nog niet kennen. Maar ze verlaten de school zelfverzekerd. Dankzij het vertrouwen van hun mentoren en docenten. Ze zijn gegroeid, hebben een doel voor ogen, zetten de volgende stap en weten wie ze daarvoor nodig hebben. Daarnaast verlaten leerlingen de school met een ruime bagage aan internationale ervaring. De tweetalige havo- en vwo-leerlingen van Stevensbeek hebben straks het International Baccalaureate-diploma op zak. Een hoogwaardig internationaal diploma dat toegang biedt tot hogescholen en universiteiten in het buitenland. De tweetalige vmbo'ers van jenaplan bezitten het Anglia-diploma.

Het vwo in Stevensbeek heeft opnieuw een heel hoog slagingspercentage, 95 procent. De havo-afdeling heeft dit jaar een slagingspercentage van 79 procent. Ook dit jaar zijn bijna alle vmbo-leerlingen van Metameer geslaagd: in Stevensbeek zijn op drie na alle leerlingen geslaagd (99 procent), op vmbo in Boxmeer is 96 procent geslaagd. Directeur-bestuurder Berita Cornelissen: "We zijn trots op wat de examenleerlingen hebben gepresteerd. Uitstekende examenresultaten in Stevensbeek en Boxmeer. En nog belangrijker: leerlingen weten wie ze zijn, wat ze kunnen, kunnen doelen stellen en weten wie of wat ze nodig hebben om daar te komen. Dat hebben ze nodig straks."

Meer berichten