Een hanging basket langs de Lepelstraat in Wanroij. (foto: Marco van den Broek)
Een hanging basket langs de Lepelstraat in Wanroij. (foto: Marco van den Broek)

Wanroijse scholieren zien plannen realiteit worden

Hanging baskets. Het idee kwam vorig jaar van Wanroijse scholieren van Metameer in Stevensbeek. Het gemeentebestuur van Sint Anthonis vond het een mooi plan en sinds kort zijn de zeven kerkdorpen tientallen bloembakken rijker.

door Henk Baltussen

Hanging baskets zijn met bloemen gevulde plantenbakken die aan lantaarnpalen worden gehangen om het straatbeeld te verfraaien en op te fleuren.
Het voorstel van Finn Smits, Stan van der Bolt, Iris Hendriks, Niels Janssen, Dione Verver, Sanne de Best, Wouter Egelmeers en Fleur Daverveld werd vorig jaar tijdens de politieke jongerendag in het gemeentehuis in Sint Anthonis niet als beste uitgekozen. Maar op voorspraak van CDA-raadslid Jan Suijkerbuijk nam het gemeentebestuur het plan toch in behandeling. Dat gebeurde op 9 november vorig jaar. Met succes. De gemeenteraad toonde zich enthousiast en besloot om voor 12.000 euro aan hangbloembakken aan te schaffen en ze in de dorpen te hangen. De bloemen en bakken werden bij lokale leveranciers ingekocht. Dat ze voldoende water krijgen, is eveneens geregeld.
Het onderhoud wat de buitendienst van de gemeente voor rekening neem, kost jaarlijks 7.500 euro. De dorpsbewoners hebben verder geen werk met de bloembakken. Mochten dorpen meer bloembakken op willen hangen, dan is dit voor 'eigen rekening'.

Meer berichten