Bram Zeegers tijdens de start van het WK skeleton Junioren. foto: Ermindo Armino
Bram Zeegers tijdens de start van het WK skeleton Junioren. foto: Ermindo Armino

Mobiele startbaan voor Bram Zeegers

Sinds enkele maanden zijn er ook in de zomermaanden geen trainingsmogelijkheden meer in Nederland voor bobsleeërs en skeletonners. De vaste startbaan in Harderwijk is afgebroken, omdat het bedrijventerrein de grond voor andere doeleinden ging gebruiken. Die beslissing betekende dat Bram Zeegers uit Venray moest zoeken naar nieuwe trainingsmogelijkheden.

De skeletonner benaderde zijn oud-coach Arend Glas. De oud-olympiër beschikt als enige ter wereld over twee mobiele startbanen voor het bobsleeën. Het tweetal ging in gesprek met recreatiepark De Bergen in Wanroij. "Zij hadden een mooi stukje grond liggen voor de baan van Arend Glas", vertelt Zeegers. "Vorige week heb ik de baan samen met Arend opgebouwd. De verwachting is dat de baan tot het einde van het jaar kan blijven staan." Zeegers heeft daardoor traingsmogelijkheden in de buurt, waardoor hij zich goed kan voorbereiden op het winterseizoen. Daarnaast gaat Zeegers samen met Glas clinics verzorgen op de baan in Wanroij voor bedrijfsfeestjes, teambuilding of vrijgezellenfeestjes. "Op die manier kan iedereen kennismaken met de unieke sport."

De baan is 68 meter lang, 7 meter hoog en 2,5 meter breed. De baan is voorzien van elektronische tijdwaarneming waardoor een wedstrijdelement is ingebouwd. Meer informatie over de baan via arend.glas@gmail.com of bramzeegers.skeleton@hotmail.com.

Meer berichten