Wethouder Wouter Bollen: " Er komt een Taskforce Landbouw. We willen van elke boer weten wat hij precies wil." (foto: Marco van den Broek)
Wethouder Wouter Bollen: " Er komt een Taskforce Landbouw. We willen van elke boer weten wat hij precies wil." (foto: Marco van den Broek)

Wouter Bollen terug op pluche

Na ruim vier jaar is Wouter Bollen (VVD) weer terug als wethouder van de gemeente Sint Anthonis. Bollen vormt samen met zijn Sint Anthonis Nu-collega's Huub Bellemakers en Jos Raymaekers, burgemeester Marleen Sijbers en gemeentesecretaris Piet Wanrooij het nieuwe college. 'Het voelt als thuiskomen', stelt Bollen.

door Henk Baltussen

Vlak voor zijn installatie op donderdag 24 mei als wethouder, verkocht Wouter Bollen zijn garagebedrijf aan de Breestraat aan twee ondernemers uit Sint Anthonis. Die gaan er een shortlease-autobedrijf vestigen. Met de verkoop van het pand viel een last van de schouders van Bollen. Het gebouw was in de eerste periode dat Bollen wethouder was (2011-2014) inzet van een conflict met zijn eigen gemeente. De gemeente zou het pand aankopen en slopen om er vervolgens een ontsluitingsweg aan te kunnen leggen. Dit alles in het kader van een omvangrijk dorps-renovatieplan. Dat plan is nooit doorgegaan, de aankoop ook niet, maar er ontstond wrevel (over onder meer de aankoopprijs) binnen het college waar Bollen destijds deel van uitmaakte. Algemeen bekend was dat de relatie tussen Sijbers en Bollen bekoeld raakte.

Na de verkiezingen van 2014 keerde Bollen niet terug als wethouder. Dit jaar deed Bollen, die in 2017 als adviseur in dienst trad bij de Woonbond Kennis en Adviescentrum, weer een gooi naar het wethouderspluche. Met succes. Ondanks dat het CDA Sint Anthonis (7 zetels) dit jaar de verkiezingen won, koos Sint Anthonis Nu (6 zetels) de VVD (2 zetels) als coalitiepartner. Bollen is er niet eens verbaasd over. "Al voor de raadsverkiezingen was wel duidelijk dat SAN liever niet meer met het CDA verder wilde. Er was spanning tussen de twee partijen. Dat ze opnieuw de coalitie zouden gaan vormen, was geen vanzelfsprekendheid. SAN ging in gesprek met de VVD en er was meteen wel een klik. We zitten veelal op dezelfde lijn."
Vooral binnen het landbouwdossier vonden de twee elkaar. Beide partijen willen een einde aan de groei van de vee-aantallen. Bollen: "Dat wordt deze periode een belangrijk thema. Er komt een Taskforce Landbouw. We willen met een speciale werkgroep elke boerderij in Sint Anthonis in kaart brengen. We willen weten wat de boer precies wil. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld 'lege vergunningen' aanpakken. Dat aantal moet naar beneden. Ook de herindeling wordt belangrijk. SAN en VVD gaan ervanuit dat de volgende verkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk zijn. Dat wil zeggen dat we voordien hier achterstanden willen wegwerken zoals de aanpak van fietspaden en wegen."
Bollen stopt met zijn werk bij de Woonbond en dat doet hij ook als VVD-lid van de Brabantse Provinciale Staten.

Meer berichten