Willem Baltussen, Jens Bouwman en Tom Verstappen (vlnr) van DNW in Doornroosje. (foto: Max Markus)
Willem Baltussen, Jens Bouwman en Tom Verstappen (vlnr) van DNW in Doornroosje. (foto: Max Markus)

De Naakte Waarheid speelt 'Roosje' plat en pakt zilver

De Naakte Waarheid greep tijdens de finale van de Roos van Nijmegen net naast de hoofdprijs. Maar ook de tweede plaats smaakte het trio van de Boxmeers/Nijmeegse band mierezoet. 'Ongelooflijk dit', riepen de drie op het podium van poptempel Doornroosje in koor.

De Naakte Waarheid (DNW), die in de Nijmeegse studentenwereld snel furore maakt, was afgelopen Hemelvaartsdag een vreemde eend in de bijt van Doornroosje, waar drie gitaarbands de finale completeerden. Van oudsher wordt de Roos van Nijmegen gedomineerd door gitaarbands in allerlei muziekgenres. DNW is door zijn eigenzinnige manier van muziek maken, onnavolgbare teksten en malle verkleedpartijen in geen enkel hokje te plaatsen. Ze noemen zichzelf een imperfectionistisch muziekcollectief.


De vraag was hoe de jury de strapatsen van de drie in de finale zou beoordelen. Bij de prijsuitreiking bleek dat de juryleden allerminst op hetzelfde spoor zaten. Uiteindelijk ging We Are Hunters, een ervaren rockband, met de 'Roos' ervandoor. De jury maakte met de tweede prijs voor DNW duidelijk, waardering te hebben voor Willem Baltussen (Boxmeer), Jens Bouwman en Tom Verstappen (beiden Nijmegen) die, ondanks dat ze als eerste optraden, een uitverkocht Doornroosje uit het dak lieten gaan. DNW mag als prijs voor 200 euro gaan besteden bij een muziekhandel en krijgt enkele uren bandcoaching.

Meer berichten