Een Duitse Panzer II. (foto: Peter Damen)
Een Duitse Panzer II. (foto: Peter Damen)

Militracks Overloon maatje groter

Het evenement Militracks in Overloon lijkt komend weekend op een succesvolle editie af te stevenen. Er is grote animo voor het bijzondere voertuigenprogramma dat in het museumpark te zien zal zijn.

Opvallend is dat er maar liefst drie tanks zullen rondrijden, die ook nog eens extreem verschillend zijn. Van een kleine tank uit de Eerste Wereldoorlog tot de grootste uit de Tweede, de Duitse Königstiger. De voertuigen zijn afkomstig uit buitenlandse verzamelingen en worden speciaal voor het evenement naar Nederland gehaald. Naast deze tanks komen er nog ruim 90 andere voertuigen naar Militracks. Stuk voor stuk gaat het om oude voertuigen die gerestaureerd zijn. Speciaal daarom is er dit jaar voor het eerst ook een ambachtsmarkt bij het evenement. Daar kunnen bezoekers zien wat er qua techniek allemaal bij zo'n restauratie om de hoek komt kijken. Naast het voertuigenprogramma is er ook een grote militariamarkt. Bovendien is het Oorlogsmuseum, dat in 2016 grootschalig werd vernieuwd, natuurlijk zelf óók open.

Ook internationaal staat Militracks inmiddels op de kaart. Want er worden behalve uit Nederland nog bezoekers uit 21 andere landen verwacht. De organisatie doet er alles aan om deze grote toeloop in goede banen te leiden. Het evenement is voor het publiek op zaterdag en zondag open van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten