Gerard Sonnemans toont zijn Handboek voor bijenfans.
Gerard Sonnemans toont zijn Handboek voor bijenfans.

Gerard Sonnemans presenteert Handboek voor bijenfans

Bijna vier jaar werkte Gerard Sonnemans aan zijn 'Handboek voor bijenfans'. Het resultaat mag er wezen: de metselbijen, behangersbijen, wolbijen, houtbijen, hommels, wespbijen en natuurlijk ook de honingbijen zwermen tussen de kleurrijke bloemen over de 173 pagina's groot formaat. Completer was een bijenboek voor de jeugd nog nooit.

Dit voorjaar kun je er niet omheen: berichten over bedreigde bijen, de nationale zaaidag en bijentellingen. Bijen zijn hot. Dat komt niet in de eerste plaats omdat ze zo fascinerend zijn, maar omdat we beseffen dat hun voortbestaan gerelateerd is aan het onze. Tegelijkertijd is het moeilijk om je te identificeren met die kleine beestjes. Hun stekelige reputatie maakt ze niet bepaald aaibaar. Daar maakt dit boek (figuurlijk) een eind aan.

De bij is misschien (nog) niet zo populair als een held op voetbalschoenen of een zangeres met een gouden stem. Maar als je haar beter leert kennen, ontdek je dat de bij een absolute kampioen is. Belangrijker dan welk menselijk idool ook. Niets of niemand brengt zo veel leven, kleur en smaak in de wereld als deze kleine krachtpatser. En dan hebben we het echt niet alleen over die pot met heerlijke honing. Door haar bijzondere samenwerking met de bloemen vormt de bij een onmisbare schakel in al wat leeft. Dit boek neemt je mee in de fascinerende wereld van de bij. Lees het en word ook bijenfan.

Sonnemans presenteert zijn boek op zaterdag 5 mei om 16.30 uur in pluktuin In het volle leven. Dat is een prachtige plek waar mens en natuur in evenwicht zijn. Tuinder Hans Weima kweekt er op biologische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen – met een abonnement kun je er naar behoefte je eigen eten en bloemen oogsten. De pluktuin ligt aan de Brembroeken in Vortum-Mullem, de eerste afslag naar rechts op de provinciale weg richting Groeningen. Kijk voor meer informatie op de website www.bijenfans.nl en/of www.inhetvolleleven.nl.

Meer berichten