Hélène Egger, naast een jeugdfoto van haar, in het museum bij de opening van de tentoonstelling.
Hélène Egger, naast een jeugdfoto van haar, in het museum bij de opening van de tentoonstelling.

Amerikaans goud voor Overloon

In Las Vegas is een filmpje uit het Oorlogsmuseum Overloon dinsdagavond in de prijzen gevallen. Het werd bekroond met een Gold World Medal bij The New York Festivals.

'Ik ben er nog' werd gemaakt voor de vernieuwde vaste expositie in het museum. In iets meer dan vijf minuten krijgt de museumbezoeker te zien wat de jonge Hélène Egger als Joods meisje in de oorlog doormaakte en wie zij om haar heen allemaal verloor. Hélène Egger overleefde de oorlog zelf ternauwernood en komt zelf ook in beeld. Zij vertelt dat ze pas sinds kort kan vertellen over alle dingen die ze in die donkere jaren meemaakte. De film kan op grote waardering van museumbezoekers rekenen en kreeg in Nederland al eerder een filmprijs, de Gouden Reiger. En nu is er dus ook erkenning in de VS.

Bureau Duinzand uit Amsterdam tekende voor de productie en mag de prijs in ontvangst nemen. Maar het museum is er zelf óók blij mee want het geeft, naar eigen zeggen, nog meer internationale glans aan de nieuwe tentoonstelling. Het filmpje heeft daarin een centrale plek en wordt continu vertoond.

Meer berichten