Bestuursvoorzitter Thijs Albers en secretaris Marianne Vekemans  in de Wereldwinkel nieuwe stijl, waar nu ook klein meubilair te koop is.(foto: Tom Oosthout)
Bestuursvoorzitter Thijs Albers en secretaris Marianne Vekemans  in de Wereldwinkel nieuwe stijl, waar nu ook klein meubilair te koop is.(foto: Tom Oosthout)

Nieuwe look voor Wereldwinkel

De Wereldwinkel startte ooit in de kringloopwinkel aan de Elzenstraat in Boxmeer, tegenwoordig heeft de winkel een herkenbare plaats aan de Hoogkoorpassage in Boxmeer gevonden. Na tien jaar op deze plek was het tijd voor een grondige vernieuwing. Bestuursvoorzitter Thijs Albers is tevreden met het resultaat. "Ook het proces ernaartoe was mooi om mee te maken."

Door Frans de Koning

De officiële opening van de vernieuwde Wereldwinkel werd op vrijdag 23 maart door burgemeester Karel van Soest verricht. Voorafgaand daaraan waren het drukke weken voor bestuursvoorzitter Thijs Albers en secretaris Marianne Vekemans Kniest. Het eindresultaat geeft veel voldoening. Marianne Vekemans: "We hebben eerst als bestuur een visie ontwikkeld. We wilden de winkel een open karakter geven, met meer licht en een betere presentatie. Je ziet nu ook de hele winkel van buitenaf. De interesse van jongeren voor de Wereldwinkel neemt toe en dat wilden we hiermee aanmoedigen." Thijs Albers voegt hier nog aan toe: "De vloer van de winkel was qua prijs nog wel een pijnpunt, maar door de inzet van vele royale sponsors is het ons gelukt de nieuwe marmoleumvloer te realiseren."

Naast de verbouwing en vernieuwing van de winkel spelen er nog enkele veranderingen, die voor het winkelend publiek minder in het oog springen. Zo is de Boxmeerse Wereldwinkel niet meer aangesloten bi j de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Marianne Vekemans: "Wij kregen te maken met een verkeerd cadeaubonnenbeleid bij de Landelijke Vereniging, waardoor cadeaubonnen niet meer gedekt waren, wat voor ons bij inlevering een verliespost betekent. Wij zullen dan ook noodgedwongen in de zomer stoppen met de inname van deze cadeaubonnen. Dit staat overigens geheel los van de uitgifte van onze eigen cadeaubonnen, waar geen enkel probleem mee is. Een tweede reden, dat wij zijn afgehaakt bij de Landelijke Vereniging is, dat wij graag ons eigen inkoopbeleid willen voeren en daarbij niet afhankelijk willen zijn van de Landelijke Vereniging."

De Wereldwinkel verkocht altijd al fairtrade-artikelen. Om dat gegeven nog eens te benadrukken, komt dit nu ook tot uiting in het nieuwe logo: "Wereldwinkel Boxmeer de fairtradecadeauwinkel." Thijs Albers licht nog eens toe, wat dit betekent: "De doelstelling van fairtrade is de verkoop van eerlijke, vaak handgemaakte producten in ontwikkelingslanden, waardoor voor de producenten een leefbaar bestaan mogelijk wordt, waarbij kinderen naar school kunnen en waar rekening gehouden wordt met milieu en gezondheid." Meer informatie op www.boxmeer-wereldwinkel.nl.

Meer berichten