De klassenfoto van de brugklassers van 1E in 1967 bij het brugklasgebouw bij internaat La Salle. Midden-achter docent Piet Gommans. In het gebouw is nu AZC Overloon gevestigd.
De klassenfoto van de brugklassers van 1E in 1967 bij het brugklasgebouw bij internaat La Salle. Midden-achter docent Piet Gommans. In het gebouw is nu AZC Overloon gevestigd.

Grootschalige reünie jarig Metameer

Metameer is 60 jaar. Tijd voor een reünie. Maar da's makkelijker gezegd dan gedaan. Metameer staat niet alleen voor de huidige scholen in Stevensbeek en Boxmeer, maar ook voor voormalige scholen in Sint Anthonis, Bergen en Boxmeer. Enkele tienduizenden leerlingen en docenten bevolkten al die jaren de scholen. Scholengemeenschap Stevensbeek (in 1958 opgericht) lijfde in de loop der tijd die scholen in en werd later Metameer gedoopt. Een negenkoppige commissie zet voor zaterdag 2 juni een unieke reünie op poten.

Door Henk Baltussen

De Determineer Schakelschool (Stevensbeek), Landbouw- en Huishoudschool (Sint Anthonis), LTS en Huishoudschool (Boxmeer) en Mavo Bergen hebben allemaal twee dingen gemeen: het zijn scholen die niet meer bestaan en in de vorige eeuw aansluiting vonden bij Scholengemeenschap Stevensbeek (SG). De laatste middelbare school die bij SG werd gevoegd was in 1993 de LTS (technisch school) aan de dr. Peelenstraat in Boxmeer. "Ook alle oud-leerlingen en -docenten van die scholen zijn natuurlijk van harte welkom op de reünie", zegt Boxmerenaar Piet Cremers (66), oud-docent van SG en mede-organisator van de reünie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de reünie-commissie zelf de hele organisatie ter hand ging nemen.

"Maar dat bleek een gigantische klus te worden", legt voormalig administrateur en ict-beheerder van Metameer Jan Peters (67) uit Boxmeer uit. "Een website is nodig die beheerd moet worden, de betalingen moeten worden bijgehouden, op de dag zelf is er de catering en nog veel meer. Het bedrijf123Reünie doet nu een groot deel van de organisatie, inclusief de website waarop alle info staat, de mensen zich aan kunnen melden en de betalingen kunnen doen." Maar er blijft nog werk genoeg over. In zestig jaar (de meeste later aangesloten scholen zijn veel ouder) hebben enkele tienduizenden leerlingen de scholen bezocht. Vele honderden docenten verzorgden de lessen. De docenten worden zoveel mogelijk persoonlijk uitgenodigd. "Dat is onmogelijk met alle oud-leerlingen", zegt Cremers. "Dat gebeurt via de sociale en andere media, de site en mond-tot-mondreclame. We hopen op zo'n duizend deelnemers."

Plaats van handeling wordt 2 juni de hoofdlocatie van Metameer aan de Stevensbeekseweg. Er zijn collagewanden en tv-schermen waarop foto's worden vertoond, livemuziek en nog veel meer.

Oud-leerlingen kunnen zich aanmelden via www.reuniemetameer.nl. Uit verschillende 'entree-arrangementen' kan worden gekozen. Inmiddels hebben ruim 250 reünisten zich ingeschreven. Elke deelnemer wordt op de site, waarop alle informatie over de reünie te vinden is, vermeld.

Meer berichten