Peter Verdijk (rechts) overhandigt het eerste De Kneepboek aan Ruth Bakkenes. (foto: Marius van Dalen)
Peter Verdijk (rechts) overhandigt het eerste De Kneepboek aan Ruth Bakkenes. (foto: Marius van Dalen)

Eerste boek van De Kneep voor Ruth Bakkenes

Het eerste boek Schrijven als tweede natuur van het nieuwe regionale taalcollectief De Kneep, was zondag voor Ruth Bakkenes. 'Mister Maasheggen', kreeg het boek uitgereikt van De Kneep-voorzitter Peter Verdijk.

Bakkenes ontving het eerste exemplaar omdat hij een voorvechter is van het Maasheggenlandschap, hét regionale natuurgebied bij uitstek, en omdat het thema van het boek de natuur betreft. Bakkes stond tevens aan de basis van het NK Maasheggenvlechten dat zondag plaatsvond. Verdijk bood het boek aan tijdens het dertiende NK dat zondag bij Oeffelt werd gehouden. In het boek staan verhalen, gedichten en columns van 35 regioschrijvers. Ze gingen allemaal met de natuur als boekenweekthema aan de slag en vulden dat op 35 verschillende manieren in.

Vrijdag 16 maart wordt het boek officieel gepresenteerd tijdens het eerste Boek & Bal in de Schouwburg Cuijk. Dan krijgen ook vijf andere natuurliefhebbers uit de vijf Land van Cuijkse gemeenten het boek uitgereikt. Voor de uitreiking treden op drie podia een dertigtal poetry slammers, dichters, columnisten, musici en andere taalliefhebbers op. De De Hello Goodbye Band sluit het eerste Boek & Bal af.

Er zijn nog enkele entreebewijzen (tientje per stuk) te koop bij de boekwinkels Van Dinter Media (Boxmeer), de Read Shop (Cuijk) en bij de schouwburg (ook op de avond zelf). Het boek is er die avond te koop voor 12,50 euro.

Meer berichten
Shopbox