Het Elzendaalcollege in Boxmeer is tevreden over het aantal nieuwe inschrijvingen. (foto Boxmeers Weekblad)
Het Elzendaalcollege in Boxmeer is tevreden over het aantal nieuwe inschrijvingen. (foto Boxmeers Weekblad)

Elzendaalcollege tevreden over aantal nieuwe leerlingen

Het Elzendaalcollege is tevreden over de inschrijving van het aantal nieuwe leerlingen.

De school verwelkomt volgend schooljaar in Boxmeer 322 nieuwe leerlingen, waarvan 50 leerlingen in een hoger leerjaar instromen. In Gennep verwelkomt de school volgend schooljaar 181 leerlingen. In Gennep stijgt hierdoor het aantal leerlingen sterk. "We willen alle leerlingen en ouders heel hartelijk bedanken voor het vertrouwen", zegt Sjaak Simons, locatiedirecteur Elzendaalcollege Gennep. Voor het tweede jaar op rij is het aantal leerlingen dat voor onze school kiest ongekend hoog. Het Elzendaalcollege ziet het aantal leerlingen de laatste jaren stijgen, ondanks de daling van het aantal basisschoolleerlingen in de regio als gevolg van geboortedaling. Wij zijn meer dan trots", voegt Simons toe.

Ook het aantal zij-instromers van andere scholen (leerlingen die vanaf leerjaar twee en hoger instromen op het Elzendaalcollege) groeit aanzienlijk. Het Elzendaalcollege in Boxmeer verwacht ongeveer vijftig extra aanmeldingen voor de bovenbouw van het havo en vwo. Piet Barten, locatiedirecteur Elzendaalcollege Boxmeer: "We bieden veel keuzemogelijkheden in de bovenbouw. Ik verwacht dat dit invloed heeft gehad op hun keuze voor onze school."

Op dinsdag 26 juni worden de nieuwe brugklassers op school verwacht voor een eerste kennismaking met de mentor en hun klasgenoten. Voor meer informatie www.elzendaalcollege.nl.

Meer berichten
Shopbox