Berry Knapen won met zijn buut 'Harry hi unne Midlife-crisis' wederom de Zuid-Nederlandse Buutkampioenschappen. (foto: John Hofmann)
Berry Knapen won met zijn buut 'Harry hi unne Midlife-crisis' wederom de Zuid-Nederlandse Buutkampioenschappen. (foto: John Hofmann)

Berry Knapen weer de beste

Voor de tiende keer is Berry Knapen uit het Brabantse Heeze uitgeroepen tot winnaar van de Zuid-Nederlandse Buutkampioenschappen. De titelstrijd werd afgelopen vrijdag gehouden in het totaal uitverkochte 't Wapen van Wanroij. Met zijn buut 'Harry hi unne Midlife-crisis' kwam hij als beste uit de bus. Het podium werd gecompleteerd door Hans Keeris en Freddy van den Elzen, die respectievelijk tweede en derde werden.

Het publiek maakte het Brabants feestje compleet door aan 'de Tandarts' Dirk Kouwenberg uit Nuland de publieksprijs toe te kennen. Dit viertal is ook te zien tijdens de jubileumgala- avonden in Wanroij. Omdat de organisatie het 2x11-jarig jubileum kracht bij wilde zetten, waren elf oud-prinsen uit de regio uitgenodigd om de ereplaatsen op het podium te bezetten. Nadat deze hoogheden waren geïnstalleerd, kon rasentertainer Wibo Westra de zaal opwarmen met zijn creatie Japie van Motorclub No Remember.

Aan niemand minder dan de regerend kampioen van 2017, Dirk Kouwenberg, de eer de wedstrijd te openen met zijn creatie 'de Tandarts'. Hij trok rond in zijn tot praktijk omgebouwde SRV-wagen om BN'ers te behandelen. Zijn imitatie van Frank de Boer was hilarisch, evenals zijn actie om alle tanden te trekken, behalve de voortanden; een typische voorbeeld van hamsterweken. Op de planken stonden verder de uit Kelpen-Oler afkomstige Maurice Timmermans, die verslag deed van zijn beestachtig gezellig vrijgezellenfeest, Brabants kampioen Berry Knapen, die als vrouwspersoon op onnavolgbare wijze verhaalde over haar Harry die in een midlifecrisis zat, Theo Nellen uit Heide als 'Sraar de Clochard', 'Janus d'n Dekker', een onzeker typetje van tonprater Freddy van den Elzen uit Vorstenbosch, Helga Cornelissen uit Oostrum als 'Tanja Truckie', de publieksprijswinnaar van 2017, Hans Keeris uit Knegsel, als 'Gerrit Zalm' en Limburgs buutkampioen Bjorn Smits uit Nederweert-Eind met zijn kampioensbuut 'Baerke de werme bekker'.

Hierna trok de jury zich terug voor beraad en kon het publiek de stembriefjes invullen voor de verkiezing van de publieksprijs. Ondertussen werd de zaal vermaakt door de uit België afkomstige Elvis Presley-vertolker Steve Ryckier. Rond middernacht nam juryvoorzitter Wiel Zeelen het woord om het oordeel van zowel de jury als het publiek bekend te maken. Het werd een Brabants feestje, maar zeker met een mooie Limburgse rand. Stichting Carnavalsactiviteiten Land van Cuijk van dit buutfestijn is jaarlijks in handen van Zuid-Nederlands Buutkampioenschap.

Meer berichten
Shopbox